gdzie rodzić - Bielsko, Pszczyna, Żory, Mikołów...?
-
Cześć dziewczyny,
Jestem już w ósmym m.c. a ciągle nie mogę zdecydować się na szpital gdzie urodzę. Zależy mi na tym aby poród przebiegał jak najbardziej "naturalnie" (wspomaganie lekami i nacięcie tylko jeśli naprawdę będzie taka potrzeba), nie zamierzam też wynajmować własnej położnej, a mój lekarz prowadzący nie pracuje w szpitalu. Będę niezmiernie wdzieczna za opinie odnośnie szptali z tematu. Miłego dnia! -
Hej ja mam zamiar rodzić w Żorach, dużo dobrego słyszałam o tym szpitalu ale sama doświadczenia jeszcze nie mam. Chętnie się czegoś dowiem, opinie oraz informację o wyprawce do szpitala mile widziane. Kiedyś wiem że były tam dni otwarte w każdą 3 sobotę miesiąca ale teraz już nie wiem czy dalej tak jest.
Marchantia Na kiedy masz termin porodu ? -
Ja rodzilam w Cieszynie.
W drugiej ciazy zakladalam Zory tylko dlatego ze jedna osoba polecila, a mieszkam blisko Pszczyny i to co sie tam wyrabia to szok. Poza tym wszystkie rodzave kolezanki Pszczyny nie polecaly. W koncu bylam w Zorach 3 dni i jakos personel sie mna nie interesowal. Spanikowali (z niewiedzy) i wyslali mnie do wyzszego stopniem referencyjnosci szpitala do Katowic z panika ze mi za dwa dni dziecko umrze i musze jechac juz i to karetka przy czym nic sie mi nie dzialo. Pospinana na noszach jechalam i w koncu urodzilam po miesiacu lezenia w Katowicach tylko dlatego ze powiedzieli ze nie dam rady kontrolowac tego na wlasna reke (przeplywy i krew) co teraz juz wiem ze bylo nieprawda. Teraz jestem z automatu kierowana na Katowice, ale ze wzgl na opieke i tak sama tam bym chciala rodzic. W Zorach z ich niewiedza nie czulabym sie bezpiecznie -
A gdzie polecacie ze skierowaniem na cc? W Żorach Pan ordynator moje ostatnie potargal twierdząc, że chce, żebym sama urodziła. Szpital piękny, ale nie dla rodzących cc.. w rezultacie wylądowałam znów w Pszczynie i nie narzekam..tyle, że było to 8 i 10 lat temu. Za kilka miesięcy czeka mnie cc i strach w oczach, bo nie wiem gdzie się wybrać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 11:28
-