X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród gdzie rodzić - Bielsko, Pszczyna, Żory, Mikołów...?
Odpowiedz

gdzie rodzić - Bielsko, Pszczyna, Żory, Mikołów...?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • marchantia Nowa

Wysłany: 28 marca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Jestem już w ósmym m.c. a ciągle nie mogę zdecydować się na szpital gdzie urodzę. Zależy mi na tym aby poród przebiegał jak najbardziej "naturalnie" (wspomaganie lekami i nacięcie tylko jeśli naprawdę będzie taka potrzeba), nie zamierzam też wynajmować własnej położnej, a mój lekarz prowadzący nie pracuje w szpitalu. Będę niezmiernie wdzieczna za opinie odnośnie szptali z tematu. Miłego dnia!

• Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja mam zamiar rodzić w Żorach, dużo dobrego słyszałam o tym szpitalu ale sama doświadczenia jeszcze nie mam. Chętnie się czegoś dowiem, opinie oraz informację o wyprawce do szpitala mile widziane. Kiedyś wiem że były tam dni otwarte w każdą 3 sobotę miesiąca ale teraz już nie wiem czy dalej tak jest.

Marchantia Na kiedy masz termin porodu ?

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • marchantia Nowa

Wysłany: 28 marca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na połowę maja. Mam nadzieję, że do tego czasu na coś się zdecyduję ;)

• Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchantia wrote:
    Termin mam na połowę maja. Mam nadzieję, że do tego czasu na coś się zdecyduję ;)

Hej i co zdecydowałaś się gdzie chcesz rodzić ?

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • Sofia13 Nowa

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam, że szpital w Rudej Śl. ma bardzo dobre opinie, ale ja zdecydowałam się na Eskulapa. Rodziłam tam pierwszą córę przez cesarkę i w 90% jestem zadowolona. Nie wyobrażam sobie porodu gdzie indziej w BB...

• Polaj Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wprawdzie temat już nie jest aktualny ale ja w 2012 rodziłam w Żorach i bardzo polecam ten szpital. Obecnie też mam zamiar w tej placówce rodzić.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze dziecko rodziłam w Żorach, wprawdzie skończyło się cc ale opieka super. Wracam tam już pod koniec sierpnia:-)

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam w Cieszynie.
    W drugiej ciazy zakladalam Zory tylko dlatego ze jedna osoba polecila, a mieszkam blisko Pszczyny i to co sie tam wyrabia to szok. Poza tym wszystkie rodzave kolezanki Pszczyny nie polecaly. W koncu bylam w Zorach 3 dni i jakos personel sie mna nie interesowal. Spanikowali (z niewiedzy) i wyslali mnie do wyzszego stopniem referencyjnosci szpitala do Katowic z panika ze mi za dwa dni dziecko umrze i musze jechac juz i to karetka przy czym nic sie mi nie dzialo. Pospinana na noszach jechalam i w koncu urodzilam po miesiacu lezenia w Katowicach tylko dlatego ze powiedzieli ze nie dam rady kontrolowac tego na wlasna reke (przeplywy i krew) co teraz juz wiem ze bylo nieprawda. Teraz jestem z automatu kierowana na Katowice, ale ze wzgl na opieke i tak sama tam bym chciala rodzic. W Zorach z ich niewiedza nie czulabym sie bezpiecznie

• abiolek Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja drugi raz mam zamiar rodzić w Żorach :) Byłam zadowolona poprzednio mam nadzieję, że teraz również :)

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie polecacie ze skierowaniem na cc? W Żorach Pan ordynator moje ostatnie potargal twierdząc, że chce, żebym sama urodziła. Szpital piękny, ale nie dla rodzących cc.. w rezultacie wylądowałam znów w Pszczynie i nie narzekam..tyle, że było to 8 i 10 lat temu. Za kilka miesięcy czeka mnie cc i strach w oczach, bo nie wiem gdzie się wybrać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 11:28

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakladam Zory ale nie wiem jeszcze czy bedzie cc czy sn.
    5 lat temu mialam cc.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ