X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Poród z nadciśnieniem.
Odpowiedz

Poród z nadciśnieniem.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • myssss Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanko. Chciałabym rodzic SN. Mam niestety nadciśnienie w ciąży, które jest uregulowane tabletkami. Niestety jak się denerwuje to skacze mi bardzo wysoko. Ostatnio dużo się denerwuje, bo zmarła mi babcia a teraz jeszcze umiera dziadek mojego męża. Ciśnienie skacze mi do 160/100 :( boję się jak to będzie przy porodzie. Czy pozwolą mi rodzic naturalnie? Wiadomo że to jest ogromny stres... Proszę o informację jak to było u Was.

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • kuba_monika Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rodziłam 2 razy z nadciśnieniem ciążowym ,bralam dopegyt mialam skoki ciśnienia.Generanie nadciśnienie nie jest wskazaniem do CC , każa rodzić naturalnie poprostu podczas porodu cały czas mierzone jest ciśnienie i w razie czego szybko reaguja.Ciąza z nadciśnieniem jest niebezpieczna ,ale sam poród nie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ