X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Zakażenie e.coli w wymazie a skrócona szyjki i wcześniejszy poród
Odpowiedz

Zakażenie e.coli w wymazie a skrócona szyjki i wcześniejszy poród

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fioletowa11 Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2023, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis byłam u lekarza. W posiewie z pochwy wyszło mi zakażenie e.coli bardzo liczne. Oprócz tego lekarz stwierdził że mam skróconą szyjkę. Kazał więcej odpoczywać.
    Co do zakażenia to powiedział że nie da mi antybiotyku bo mam uczulenie a nie jest to wymagane.

W necie naczytałam się że zakażenie e.coli moze właśnie powodować przedwczesny poród oraz skracanie szyjki.

Dodatkowo niewyleczona e.coli może przy porodzie zarazić dziecko.

Powiedzcie czy któraś z was miała podobną sytuację tzn nieleczone zakażenie e.coli pod koniec ciąży i tak szła do porodu?
    Jak to się kończy?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ