Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy! Prośba o pomoc!
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy! Prośba o pomoc!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • inamorata Nowa

Wysłany: 10 października 2013, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Nazywam się Żaneta Nowak i jestem studentką ostatniego roku psychologii w Lublinie. Kilka lat temu natchnęłam się po raz pierwszy na forum Aniołkowych Mam. Śledziłam historię kobiet doświadczonych traumą poronienia, czytałam wypowiedzi pojawiające się na forach i blogach, przeczytałam kilka pozycji książek na ten temat. Kiedy miałam podjąć decyzje dotycząca tematu pracy magisterskiej wiedziałam, że będzie to temat dotyczący poczucia straty kobiet po poronieniu. Mój wybór nie spotkał się z aprobatą otoczenia. Wiele osób odradzało mi mówiąc, że są Panie zamkniętą grupą, która nie zechce brać udziału w badaniach, a tym samym pomóc. Uparłam się i dlatego zwracam się z ogromną prośbą o poświęcenie mi swojego czasu na wypełnienie kilku kwestionariuszy. Wiem, że wypełniania kwestionariuszy jest niekiedy żmudnym i nudnym zajęciem, ale bardzo liczę na Panie. Jestem życiową optymistką, ale wierzę również, że moja praca oraz jej wyniki przyczynią się do poszerzenia wiedzy na sytuacji kobiet dotkniętych stratą. Jesteście moją inspiracją. Podziwiam Waszą siłę.
    Osoby, które zdecydują się wziąć udział w badaniu proszę o kontakt na mojego maila: [email protected] lub też proszę o podanie swojego maila w komentarzach, wówczas ja odpiszę.
    Pozdrawiam. Życzę siły. Żaneta Nowak

anna maria, bozenad, Pisellini lubią tę wiadomość

• Martaa Nowa

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj czy nadal chcesz aby ktoś odpowiedział Ci na Twoje pytania?

Martaa
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ