Badania po kolejnym poronieniu
-
Hej.
Mam jednego zdrowego synka, 2018 poronienie zakończone łyżeczkowanie, wczoraj miałam łyżeczkowanie w 10tc, przestało bić serduszko. Kontrole mam za 4 tygodnie, ale chciałabym zrobić badania, które pomogą dowiedziec się dlaczego kolejny raz poroniłam. Zrobiłam badania genetyczne i czekamy za wynikiem. Kiedy można i jakie badania zrobić? Czy trzeba czekać jakiś dłuższy okres zanim zrobi się takie badania ? -
Lista jest dluga i dość kosztowna, Ale warto.
Ja też jestem teraz po poronienia i inmunolog zlecił nam allo-MLR, test cytokiny Th1/Th2.
Wcześniej robiliśmy kariotyp, cytotoksyczność komórek NK, czynnik v Leidena, konsultant stocznia, Kiry, test cytotoksycznosci, MTHFR, ANA2, diagnostyka zespołu antyfisfolipidowego, anty TPO, ANTY TG, Wit d3, -
efcia84 wrote:Lista jest dluga i dość kosztowna, Ale warto.
Ja też jestem teraz po poronienia i inmunolog zlecił nam allo-MLR, test cytokiny Th1/Th2.
Wcześniej robiliśmy kariotyp, cytotoksyczność komórek NK, czynnik v Leidena, konsultant stocznia, Kiry, test cytotoksycznosci, MTHFR, ANA2, diagnostyka zespołu antyfisfolipidowego, anty TPO, ANTY TG, Wit d3,
Czyli jeśli te wyniki wyjdą w porządku(kariotypy, czynnik V-Leidena ...) - to zazwyczaj szuka się dalej? I najlepiej udać się do immunologa?Katania22 lubi tę wiadomość
-