Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Badania tarczycy po łyżeczkowaniu
Odpowiedz

Badania tarczycy po łyżeczkowaniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bordowa Nowa

Wysłany: 19 października 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kilka pytań. Proszę o poradę. Czy hormony tarczycy zmieniają się po poronieniu? Czy 2 tygodnie po poronieniu można badać tarczycę? Czy poziom bety wpływa na test owulacyjny?
    Chciałabym pójść na kontrolę z badaniami ale czy będą one wiarygodne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jeżeli chodzi o beta hcg I wplyw na test owulacyjny to do ilości 200 mIU/ML nie powinno mieć wpływu. Jeżeli chodzi o hormony tarczycy, to mogą być jakieś wahnięcia . Jeżeli wcześniej nie badalas TSH to ja bym mimo wszystko zbadala.

• Bordowa Nowa

Wysłany: 19 października 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdecznie dziękuję za odpowiedź

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ