X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po zaśniadzie i znów nie wyszło :(
Odpowiedz

Ciąża po zaśniadzie i znów nie wyszło :(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dominika94 Nowa

Wysłany: 12 sierpnia 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.

To mój pierwszy post, nie sądziłam, że odezwę się w tak traumatycznym temacie. W listopadzie 23r. straciliśmy ciążę - z hist-pat wyszedł częściowy zaśniad groniasty. To był cios, mamy w domu zdrową 2-5 latkę. Po zaśniadzie i milionie kontroli odczekaliśmy obowiązkowe pół roku przed kolejnymi staraniami, by w okolicach wakacji wrócić do tematu. Teraz ciąża i znów będzie porażka… Wiek ciążowy się nie zgadza (tydzień młodsza, a wiem z zegarkiem w ręce kiedy była owulacja), beta nie rośnie, pęcherzyk żółtkowy za duży (6,6). Akcja serca jest, ale wtedy też chwilę była, a później poronienie zatrzymane. Czekam już teraz na to samo… Powiedzcie, jak poradzić sobie z tą rozpaczą? Od tygodnia nie jem, nie śpię, nie jestem w stanie zajmować się dzieckiem, płaczę i nie mogę się pogodzić z tym, że znowu przede mną to wszystko. I znowu prawdopodobnie wada genetyczna, Boże co jest z nami nie tak. Jeszcze nigdy nie czułam się tak strasznie, boję się powtórnego zaśniadu, boję się, że już nigdy nie zaznam zdrowej i szczęśliwej ciąży… 😭

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ