Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża pozamaciczna-kiedy sprawdzanie drożności
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna-kiedy sprawdzanie drożności

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Oreore Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Jestem dwa tygodnie po laprotomi. Miałam ciążę pozamaciczna ewakuowaną chirurgicznie w 6 tyg. Miałam jak to ujęto w wypisie poronienie trabkowe z niewielkim pęknieciem wiezadła wlasnego jajnika. I tu moje pytanie kiedy należy wykonać badanie drożności HSG?

07.02.2016 - Aniołek ciążą pozamaciczna 6 tydz.
    18.04.2016 -sonohsg - prawy jajowód uszkodzony, lewy udrożniony
    *problem męski morfologia 0%, defragmentacja 79%
    30.08.2017 - zaczynamy przygodę z in vitro (GRAVIDA)
    05.2018 - przenosiny do nOvum Warszawa
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ore spytaj lekarza lub zadzwoń tam gdzie zamierzasz je zrobić i podpytaj. Ja miałam niby poronienie trąbkowe całkowite i mnie w ogóle nie zalecali tego robić, bo powiedzieli, że nie potrzeba - lecz Twój przypadek to była grubsza sprawa niż moja. Pozdrawiam

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Oreore Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że zaraz po operacji lekarz mówił cos o 3-4 tygodniach po operacji, ale teraz to się wydaje jakoś szybko

07.02.2016 - Aniołek ciążą pozamaciczna 6 tydz.
    18.04.2016 -sonohsg - prawy jajowód uszkodzony, lewy udrożniony
    *problem męski morfologia 0%, defragmentacja 79%
    30.08.2017 - zaczynamy przygodę z in vitro (GRAVIDA)
    05.2018 - przenosiny do nOvum Warszawa
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem jak się wszystko wygoi i będzie co do tego pewność. Ja bym chyba odczekała jeden cykl (co najmniej) by nie męczyć organizmu. A z tego co czytałam to Twój dużo przeszedł w ostatnim czasie. Skonsultuj to z lekarzem. Powodzenia

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ