X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża pozamaciczna-kiedy sprawdzanie drożności
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna-kiedy sprawdzanie drożności

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Oreore Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Jestem dwa tygodnie po laprotomi. Miałam ciążę pozamaciczna ewakuowaną chirurgicznie w 6 tyg. Miałam jak to ujęto w wypisie poronienie trabkowe z niewielkim pęknieciem wiezadła wlasnego jajnika. I tu moje pytanie kiedy należy wykonać badanie drożności HSG?

07.02.2016 - Aniołek ciążą pozamaciczna 6 tydz.
    18.04.2016 -sonohsg - prawy jajowód uszkodzony, lewy udrożniony
    *problem męski morfologia 0%, defragmentacja 79%
    30.08.2017 - zaczynamy przygodę z in vitro (GRAVIDA)
    05.2018 - przenosiny do nOvum Warszawa
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ore spytaj lekarza lub zadzwoń tam gdzie zamierzasz je zrobić i podpytaj. Ja miałam niby poronienie trąbkowe całkowite i mnie w ogóle nie zalecali tego robić, bo powiedzieli, że nie potrzeba - lecz Twój przypadek to była grubsza sprawa niż moja. Pozdrawiam

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Oreore Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że zaraz po operacji lekarz mówił cos o 3-4 tygodniach po operacji, ale teraz to się wydaje jakoś szybko

07.02.2016 - Aniołek ciążą pozamaciczna 6 tydz.
    18.04.2016 -sonohsg - prawy jajowód uszkodzony, lewy udrożniony
    *problem męski morfologia 0%, defragmentacja 79%
    30.08.2017 - zaczynamy przygodę z in vitro (GRAVIDA)
    05.2018 - przenosiny do nOvum Warszawa
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem jak się wszystko wygoi i będzie co do tego pewność. Ja bym chyba odczekała jeden cykl (co najmniej) by nie męczyć organizmu. A z tego co czytałam to Twój dużo przeszedł w ostatnim czasie. Skonsultuj to z lekarzem. Powodzenia

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ