X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Farbowanie przed lub tuż po implantacji
Odpowiedz

Farbowanie przed lub tuż po implantacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Justa01 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2022, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Bardzo się wahałam czy pytać o coś takiego, ale w sumie gdzie jak nie tutaj...
    Jakie macie podejście do farbowania włosów jeszcze przed dwiema kreskami? Jakiś tydzień, półtora po owulacji? Czy farbowanie (pierwszy raz w życiu) może mieć jakiś negatywny wpływ?
    Chodzi o to że jestem po poronieniu zatrzymanym i w ostatnim cyklu już się staraliśmy z mężem. Oczywiście wiem że może być różnie, ale czytałam tyle historii, że po poronieniu szybciej się zachodzi...
    Teraz boję się wszystkiego, więc chciałabym znać Wasze zdanie na ten temat. Nigdy wcześniej nie farbowałam się, ale już jest sporo siwków i zaczynam znowu bardziej dbać o siebie. Ale boję się, że jeśli okaże się że jednak udało się, to mogę zaszkodzić tym farbowaniem...

• Babulka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kup farbę bez amoniaku itd typu color and soin i będzie ok :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Justa01 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nigdy nie farbowałam, to ogólnie pierwszy raz więc muszę iść do fryzjera 🙈 eh teraz wszystkiego się obawiam po tym co się stało...:(

• Babulka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie farbowanie nie szkodzi. Jak poczytasz więcej badań, książek, to może wpływać negatywnie na płodność. Więc musisz sama zadecydować.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ