X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie laktacja po późnym poronieniu.
Odpowiedz

laktacja po późnym poronieniu.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dość, że samo poronienie jest bolesne psychicznie to jeszcze TO

Ja poroniłam w 17tc, położne zapewniały, że za wcześnie na laktację ale się pomyliły.
    Myślałam, że ból piersi to jeszcze pozostałość po ciąży a okazało się, że jednak zbiera się pokarm.
    Jak sobie radzicie z bólem i z nawałem?
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na szybkie unormowanie ?
    Wiadomo, że to się wiąże z bardzo wysoką prolaktyną - ile czasu zajęło wam zbicie jej tak, żeby znowu zaciążyć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawal to polecam sciagnac laktatorem i zimne oklady po. Albo gin i tabletki na wypalanie pokarmu.

• Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator nie spowoduje większej produkcji pokarmu?
    Tabletki na wypalenie pokarmu - masz na myśli np bromergon?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator spowoduje pokarm ale jak masz teraz nawal i bol piersi to zebys nie doprowadzila do zapalenia bo dojdzie ci jeszcze wiekszy bol i goraczka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak np bromergon.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 06:52

• Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi,

Badałyście może w trakcie i po poziom prolaktyny?
    Wyczytałam gdzieś, że przy laktacji poziom prl wynosi coś około 100 ng, czyli poziom hamujący owulację i uniemożliwiający praktycznie zaciążenie po raz kolejny.
    Trzeba ten poziom najpierw znacznie obniżyć i zastanawiam się ile to może zająć czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 13:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popatrz ze wiele dziewczyn podczas kp zachodzi w ciaze nie wiem jaki byl powod poronienia u Ciebie ale podobno najlepiej sie starac od razu bo organizn pamieta jeszcze ciaze. Ale to tylko moje slowa

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ