Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Latanie samolotem a ciąża
Odpowiedz

Latanie samolotem a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy tez słyszałyście od lekarza ze latanie wciazy jest zabronione? Jestem po 2 wczesnych poronieniach, wszyscy ginekolodzy z którymi sie konsultowałam mówili ze latanie nie wpłynęło na poronienie i nie ogólnie przeciwwskazań aż do późnych tygodni ciąży, tymczasem dr Jerzak, pod której opieka teraz jestem, powiedziała ze latanie jest zabronione, skomentowała wręcz, ze mam latać jesli chce poronic. Czy wiecie cos na ten temat? Czy w czasie starań tez nie można bo np zarodek sie nie zagniezdzi? Nie mam na myśli wakacji bo z tego mogę zrezygnować, ale latam np. w związku z praca, pozdrawiam!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy może mieć to wpływ, myślę, że dla jednych kobiet nie ma żadnego wpływu, a dla innych kobiet tak. Np. moja bratowa była w bardzo wczesnej ciąży i dowiedziała się o niej tuż po powrocie z Maroka, poza tym wróciła bardzo chora (przeziębiona) i maluszkowi nic się nie stało, w sierpniu 2015 urodziła... Moja ciocia znów jak była w 2 mcu ciąży i pojechała w góry zaczęła plamić, na sygnale wracali natychmiast z powrotem do Warszawy, jak poszła do ginekolog to powiedział, że w żadnym wypadku nie powinna jeździć w góry, bo tam jest inne ciśnienie i taka gwałtowna zmiana może spowodować niedotlenienie i obumarcie płodu... także uważam, że nigdy nie wiesz do końca co może zaszkodzić Fasolce, jeśli jest zdrowa i silna to przeżyje, jeśli coś jest nie tak to organizm jest na tyle mądry, że sam się pozbędzie niezdrowego zarodka :) najlepiej to o tym nie myśleć ;) przecież ile kobiet nie wie do 3-4 miesiąca ciąży, że są w ciąży a latają, ćwiczą itp... i rodzą zdrowe dzieci :)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedz, postaram sie ukrócić latanie, ale chętnie właśnie poczytam opinie innych:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ