X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Pierwszy okres po poronieniu
Odpowiedz

Pierwszy okres po poronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gosia84 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dzień przedcspodziewana miesiączka miałam małe plamienie i to by było na tyle . Jak tam u was było kiedy dostaliście okres po poronieniu ?

• Irenka889 Nowa

Wysłany: 2 lutego 2022, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, po poronieniach te okresy wyglądają w większości przypadków inaczej niż normalne. Mój lekarz poinformował, że na okres mogę czekać do 2 miesięcy i to zupełnie normalne, bo organizm musi dojść do siebie, hormony muszą się uspokoić. U mnie niestety musieliśmy włączyć leki po pierwszym poronieniu na przyśpieszenie. Okres był nieco bardziej bolesny i obfitszy niż standardowy. Teraz po drugim poronieniu okres dostałam w normalnym terminie licząc od poronienia, ale była to ciąża bardzo młoda. Pozdrawiam i życzę zdrowia.

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była normalna miesiączka po 32 dniach od zabiegu, krwawienie 3 dniowe, ale skąpsze niż miałam wcześniej.

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • Aniołkowa Nowa

Wysłany: 3 lutego 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miesiączkę dostałam 28 dni po zabiegu łyżeczkowania. Teraz czekam znów, bo kolejne poronienie za mną 😢

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi mówił że 4-6 tygodni powinno się dostać. Ja też sama czekam bo jeszcze nie dostałam. Choć byłam w poniedziałek na wizycie i się okazało że owulacja już wróciła także @ powinna się pojawić za jakieś 2 tygodnie.

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
  • Zagubiona24 Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2022, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również dostałam około 28 dni od poronienia miesiączkę tyle ze nie jest już tak obfita i nie jest tak bolesna. Teraz będę czekać znowu gdyż właśnie jadę do szpitala z cisza pozamaciczna.. 😔

• Euphoria Nowa

Wysłany: 4 lutego 2022, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, poroniłam 2 stycznia, było to poronienie samoistne i wszystko oczyściło się samo, bez zabiegu.
    Po kontroli u gina dostaliśmy zielone światło, żeby od razu się starać.
    Ok. 20dc pojawiła się owulacja potwierdzona testem ovu.
    Dziś jest 34 dc i @brak. Od 3 dni plamienia, ale bardzo skąpe. Ciężko to nawet nazwać plamieniem.
    Oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam test, ale negatywny.
    Czekam jak nigdy na tą cholerna @ :( czy miałyście podobną sytuacje? Że już po terminie @ tylko plamienia?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ