X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Pierwszy okres po poronieniu
Odpowiedz

Pierwszy okres po poronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gosia84 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dzień przedcspodziewana miesiączka miałam małe plamienie i to by było na tyle . Jak tam u was było kiedy dostaliście okres po poronieniu ?

• Irenka889 Nowa

Wysłany: 2 lutego 2022, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, po poronieniach te okresy wyglądają w większości przypadków inaczej niż normalne. Mój lekarz poinformował, że na okres mogę czekać do 2 miesięcy i to zupełnie normalne, bo organizm musi dojść do siebie, hormony muszą się uspokoić. U mnie niestety musieliśmy włączyć leki po pierwszym poronieniu na przyśpieszenie. Okres był nieco bardziej bolesny i obfitszy niż standardowy. Teraz po drugim poronieniu okres dostałam w normalnym terminie licząc od poronienia, ale była to ciąża bardzo młoda. Pozdrawiam i życzę zdrowia.

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była normalna miesiączka po 32 dniach od zabiegu, krwawienie 3 dniowe, ale skąpsze niż miałam wcześniej.

Adenomioza podsluzówkowa
    Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%
    Przewlekle zapalenie endometrium 5/10

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)

🔜 sztuczna menopauza
  • Aniołkowa Nowa

Wysłany: 3 lutego 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miesiączkę dostałam 28 dni po zabiegu łyżeczkowania. Teraz czekam znów, bo kolejne poronienie za mną 😢

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi mówił że 4-6 tygodni powinno się dostać. Ja też sama czekam bo jeszcze nie dostałam. Choć byłam w poniedziałek na wizycie i się okazało że owulacja już wróciła także @ powinna się pojawić za jakieś 2 tygodnie.

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg

👨36 L
    Kiepskie parametry nasienia ❌️
    Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3
  • Zagubiona24 Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2022, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również dostałam około 28 dni od poronienia miesiączkę tyle ze nie jest już tak obfita i nie jest tak bolesna. Teraz będę czekać znowu gdyż właśnie jadę do szpitala z cisza pozamaciczna.. 😔

• Euphoria Nowa

Wysłany: 4 lutego 2022, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, poroniłam 2 stycznia, było to poronienie samoistne i wszystko oczyściło się samo, bez zabiegu.
    Po kontroli u gina dostaliśmy zielone światło, żeby od razu się starać.
    Ok. 20dc pojawiła się owulacja potwierdzona testem ovu.
    Dziś jest 34 dc i @brak. Od 3 dni plamienia, ale bardzo skąpe. Ciężko to nawet nazwać plamieniem.
    Oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam test, ale negatywny.
    Czekam jak nigdy na tą cholerna @ :( czy miałyście podobną sytuacje? Że już po terminie @ tylko plamienia?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ