X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie pomocy
Odpowiedz

pomocy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marianka90 Debiutantka

Wysłany: 19 marca 2024, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,
    poroniłam 1 marca. 2 tygodnie wcześniej dowiedziałam się że serduszko nie bije w 7+0.

byłam dziś na kontroli u lekarza i dowiedziałam się, że w prawym jajniku mam dwa pęcherzyki ale lekarz nie wie czy coś z nich będzie.
    co to oznacza? że jestem przed owulacją? nie wiem czy iść do innego lekarza czy co.
    chcemy się z mężem zacząć starać. dostaliśmy zielone światło.

• Sisi1905 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2024, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marianka90 wrote:
    witam,
    poroniłam 1 marca. 2 tygodnie wcześniej dowiedziałam się że serduszko nie bije w 7+0.

byłam dziś na kontroli u lekarza i dowiedziałam się, że w prawym jajniku mam dwa pęcherzyki ale lekarz nie wie czy coś z nich będzie.
    co to oznacza? że jestem przed owulacją? nie wiem czy iść do innego lekarza czy co.
    chcemy się z mężem zacząć starać. dostaliśmy zielone światło.
    Hej ja rozumiem to tak że jest szansa na owulację w tym cyklu więc jeśli jesteście gotowi i macie zielone światło to starajcie się. Pewnie nie jest do końca pewien czy pęcherzyki dojrzeją/pękną bo hormony mogą być jeszcze nie do końca ustabilizowane w twoim przypadku ale wielu parom udaje się zajść w cyklu po poronieniu więc ja bym próbowała.

👩🏼36,PCOS ,Hashimoto, mthfr c677t homo
    2012 synek💙
    Marzec2023💔listopad2023💔
    Marzec2024⏸️
    29.03 beta 43, prog31
    02.04 beta 275
    04.04 beta 579 prog29
    15.04 0,29cm❤️
    29.04 1,61cm❤️
    13.05 3.5cm ❤️10tc
    12.06 9,7cm❤️

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ