Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie a kolejna wczesna ciąża
Odpowiedz

Poronienie a kolejna wczesna ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest możliwość zajścia w ciążę po wczesnym poronieniu przy obecności niewielkiego stężenia bhcg we krwi? Otóż opiszę swoją sytuację. 17 listopada zaczełam plamić. Był to około 5 tydzień wg ostatniej @, wg USG pęcherzyk wyglądał na 4 tydzień. Hcg tego dnia wynosiło 2500, ginekolog przepisał duphaston, kazał odpoczywać i kontrolować hcg. Plamienie zamieniło się w obfite i bolesne krwawienie ze skrzepami, po czym przy kontroli hcg 21 listopada poziom spadł do 159. Krwawienie ustąpiło po prawie 9 dniach. 28 listopada ponowne badanie pokazało stężenie hcg 23mIu/ml. Po 3 tygodniach od opisanej sytuacji poszłam na kontrolę do ginekologa, który powiedział że nawet nie poznałby że te parę dni wcześniej była jakaś ciąża. Dał od razu zielone światło na starania. W usg wszystko wskazywało na okres przedowulacyjny, w jajniku był dojrzały pęcherzyk. Wczoraj po ponad miesiącu od poronienia zrobiłam test i pojawiła się bardzo bladziutka kreska. Zrobiłam bhcg, które wyniosło 7... Wczoraj zaobserwowałam niewielkie brązowe plamienie, jest to mniej więcej termin kiedy powinna przyjść @. Teraz ciągle zastanawiam się czy to możliwe ze to kolejna ciąża, czy ten wynik to pozostałość po poronieniu. Tak bardzo zalezy mi na dzidziusiu, że nie potrafię myśleć o niczym innym i ciągle szukam objawów obecności małej istotki w sobie :(

85993e3k946gskpj.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze to kolejna ciaza z tym ze taka ktora wczesnie obumarla. Mialam dokladnie taka sama sytuacje jak ty z tym ze beta byla cos kolo 18 a potem spadla na 9.
    Jesli mialas owulacje to znaczy ze tamta beta calkowicie zeszla , a ta jest nowa.

10.09.2019 Marcel
  • Paulina12 Znajoma

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz odpocząć. Im więcej myślisz o ciąży, tym bardziej naciskasz na stres. Przejdź kilka miesięcy, a następnie zacznij znowu myśleć.

Szczęśliwа
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ