Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie - zaświadczenie o martwym urodzeniu
Odpowiedz

Poronienie - zaświadczenie o martwym urodzeniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KlauKalu Nowa

Wysłany: 12 maja, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała problem w wystawieniu prawidłowego zaświadczenia o martwym urodzeniu?
    To moje drugie poronienie, ciąża była raczej biochemiczna chociaż uwidocznił się albo pęcherzyk rzekomy albo jakaś inna zmiana, mimo, że podczas wizyty lekarskiej padło sformułowanie "maleńki pęcherzyk ciążowy".
    Po pierwszym poronieniu pokornie przyjęłam diagnozę i to że "trzeba się dalej starać". Poszłam do pracy następnego dnia. Tym razem, mimo, że do poronienia doszło na znacznie wcześniejszym etapie to ból fizyczny i psychiczny był nieporównywalnie większy, ciąża była wyczekana i wystarana rok, zanim ponownie doszło do zapłodnienia.
    Po wizycie lekarskiej zostałam zapytana czy potrzebuję l-4 i powiedziałam, że nie o ile mogę skorzystać ze skróconego urlopu macierzyńskiego. Lekarka odpowiedziała, że tak i wystawiła mi zaświadczenie lekarskie o poronieniu we. wzoru typowego dla zaświadczeń lekarskich, z rozpoznaniem O03 Poronienie samoistne. CII PI ciąża wczesna.
    Zaświadczenie okazało się oczywiście nieprawidłowe. Lekarka odmówiła wystawienia prawidłowego stwierdzając, że nie da się sprawdzić podczas ciąży biochemicznej kiedy dochodzi do poronienia (rozpoczęłam intensywne krwawienie 5.05.2026r. i zakończyłam 8.05.2026r.) więc wydaje mi się, że można stwierdzić, że doszło całkowicie do wydalenia tkanek a i beta spadła już do wartości niewykrywalnej.
    Moje pytanie do Was: czy któraś z Was ma doświadczenie z lekarzem na Śląsku, Małopolsce czy Podkarpaciu który nie potraktuje mnie jak wariatki i nie powie, że "nie da się stwierdzić zgonu Pani zarodka"? Cała dokumentacja jest, beta, usg, itd. nie byłam nigdy leczona zastrzykami, ciąża na cyklu naturalnym.
    Dzięki!

• Mimblanee Autorytet

Wysłany: 12 maja, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja miałam problem z takim zaświadczeniem pomimo, że ciąża była 15 tygodniowa. Lekarz upierał się, że to poronienie a nie urodzenie. Polecam kontakt z fundacją ronić po ludzku - na stronie masz numer telefonu na infolinię, pomogą na pewno;)

🩵 D 1.05.2025

💔 28.04.26 15+0tc 👼🏻
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ