X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Puste jajo
Odpowiedz

Puste jajo

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vika91 Nowa

Wysłany: 15 stycznia, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny , dziś lekarz stwierdził u mnie puste jajo z nie rozwijającym się zarodkiem (7 tydzień) , dostalam skierowanie do szpitala na wywołanie poronienia i teraz pytanie do was czy lepiej poczekać na samaoistne poronienie w domu ? Lekarz dal mi taka opcje ale dodając że takie czekanie może trwać bardzo długo , ja osobiście nie odczuwam żadnego bólu w podbrzuszu i bardzo dobrze się czuje

• Minia000 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badalas może betę jaki ma poziom? I czy już sama spada? Ja bym od tego zaczęła.

Jak mi gin dal taka informacje pod koniec 7tc to beta wynoisla już tylko 650.
    Pojechałam do domu, poczytałam i chciałam poronić samoistnie.
    Tego samego dnia zaczęłam już plamic. A jakieś 2-3 dni później poroniłam w domu.
    Między czasie badałam crp czy wszystko ok, ale czułam się w porządku.
    Sprawdź betę i wtedy zdecydujesz co zrobić.
    Oczywiście gdyby coś cię niepokoiło to szpital lub sor.

Przykro mi że Cię to spotkało.

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Escherichia coli ⛔️ -> antybiotyk i powtórka wymazu!

On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

Kariotypy🤞
    Sono HSG 🤞
  • Vika91 Nowa

Wysłany: 15 stycznia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie , nie sprawdzałam wyniku beta,ale może faktycznie zacznę od tego bo obawiam się tego pobytu w szpitalu (pod względem psychicznym) , jaka powinna być beta przed poronieniem?
    Dziękuję za pomoc i wsparcie 🫶

• Minia000 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma granicy jaka powinna być ale pytanie czy już spada .. Bo przy pustym jaju beta potrafi rosnąć wciąż i wtedy wiadomo, że szybko się samo nie zacznie.
    Niestety na poronienie samoistne czasem trzeba poczekać trochę.
    Ja miałam 'szczęście w nieszczesciu' że dowiedziałam się dopiero pod koniec 7 t a ciaza zatrzymała się już około 2 tygodnie wcześniej i zaraz się zaczęło...

Też się bałam szpitala pod kątem psychicznym i cieszę się że to się zakończyło w domu.
    Ja jeszcze codziennie chodziłam do pracy. O 16 wróciłam o 18 poroniłam. Jakoś nie umiałam tak siedzieć i czekać.

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Escherichia coli ⛔️ -> antybiotyk i powtórka wymazu!

On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

Kariotypy🤞
    Sono HSG 🤞
  • Tynka1990 Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vika91 wrote:
    Nie , nie sprawdzałam wyniku beta,ale może faktycznie zacznę od tego bo obawiam się tego pobytu w szpitalu (pod względem psychicznym) , jaka powinna być beta przed poronieniem?
    Dziękuję za pomoc i wsparcie 🫶
    I jak u Ciebie? Ja od tygodnia wiem o pustym jaju. Nie chcę iść do szpitala ale objawy ciążowe nasilają się i boję się że tylko szpital zostanie

1cb90e9c99.png
    a9013fc3de.png
    Aniołek 8tc
    06cf3d1f83.png
    fe7c1817d8.png
  • Emilia1988 Znajoma

Wysłany: 11 lutego, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vika91 wrote:
    Czesc dziewczyny , dziś lekarz stwierdził u mnie puste jajo z nie rozwijającym się zarodkiem (7 tydzień) , dostalam skierowanie do szpitala na wywołanie poronienia i teraz pytanie do was czy lepiej poczekać na samaoistne poronienie w domu ? Lekarz dal mi taka opcje ale dodając że takie czekanie może trwać bardzo długo , ja osobiście nie odczuwam żadnego bólu w podbrzuszu i bardzo dobrze się czuje

Ja taką diagnozę dostałam w zeszły wtorek

• Emilia1988 Znajoma

Wysłany: 11 lutego, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vika91 wrote:

Ja taką diagnozę dostałam w zeszły wtorek i objawy poronienia zaczęły się nawet przy rosnącej becie, więc to też nie reguła

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ