X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Puste jajo
Odpowiedz

Puste jajo

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vika91 Nowa

Wysłany: 15 stycznia, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny , dziś lekarz stwierdził u mnie puste jajo z nie rozwijającym się zarodkiem (7 tydzień) , dostalam skierowanie do szpitala na wywołanie poronienia i teraz pytanie do was czy lepiej poczekać na samaoistne poronienie w domu ? Lekarz dal mi taka opcje ale dodając że takie czekanie może trwać bardzo długo , ja osobiście nie odczuwam żadnego bólu w podbrzuszu i bardzo dobrze się czuje

• Minia000 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badalas może betę jaki ma poziom? I czy już sama spada? Ja bym od tego zaczęła.

Jak mi gin dal taka informacje pod koniec 7tc to beta wynoisla już tylko 650.
    Pojechałam do domu, poczytałam i chciałam poronić samoistnie.
    Tego samego dnia zaczęłam już plamic. A jakieś 2-3 dni później poroniłam w domu.
    Między czasie badałam crp czy wszystko ok, ale czułam się w porządku.
    Sprawdź betę i wtedy zdecydujesz co zrobić.
    Oczywiście gdyby coś cię niepokoiło to szpital lub sor.

Przykro mi że Cię to spotkało.

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań
  • Vika91 Nowa

Wysłany: 15 stycznia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie , nie sprawdzałam wyniku beta,ale może faktycznie zacznę od tego bo obawiam się tego pobytu w szpitalu (pod względem psychicznym) , jaka powinna być beta przed poronieniem?
    Dziękuję za pomoc i wsparcie 🫶

• Minia000 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma granicy jaka powinna być ale pytanie czy już spada .. Bo przy pustym jaju beta potrafi rosnąć wciąż i wtedy wiadomo, że szybko się samo nie zacznie.
    Niestety na poronienie samoistne czasem trzeba poczekać trochę.
    Ja miałam 'szczęście w nieszczesciu' że dowiedziałam się dopiero pod koniec 7 t a ciaza zatrzymała się już około 2 tygodnie wcześniej i zaraz się zaczęło...

Też się bałam szpitala pod kątem psychicznym i cieszę się że to się zakończyło w domu.
    Ja jeszcze codziennie chodziłam do pracy. O 16 wróciłam o 18 poroniłam. Jakoś nie umiałam tak siedzieć i czekać.

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ