X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Szczepienie limfocytami partnera-IMMUNOLOGIA
Odpowiedz

Szczepienie limfocytami partnera-IMMUNOLOGIA

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • laka86 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane macie jakies doświadczenie w szczpieneiu limfocytami partnera? Ogólnie z badaniami immunologicznymi? Po 2 poronieniu trafiłam do prof. Tchórzewskiego. Narazie czekam na wyniki badań przeciwciał. Ale wstępnie powiedział że jest to książkowy problem immunologiczny. Podobny czas pononień, nieprawidłowo rozwinięty zarodek odrzucany przez organizm. W internecie jest masa sprzecznych informacji na temat szczepionek, jednym pomogła, inni uwazają że to zło konieczne. Na zachodzie są wręcz zakazane. Eh... każda z nas zrobi wszystko żeby mieć upragnione maleństwo <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 07:23

lala86
  • Asta Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro z powodu Twoich przeżyć, [*] dla Twoich Aniołków.
    Osobiście nie mam doświadczenia w sprawie, o której piszesz, ale mogę polecić Ci wątek: http://www.babyboom.pl/forum/poronienia-f33/poronienia-nawykowe-leczenie-immunologiczne-63659/index156.html

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • laka86 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asta wrote:
    Bardzo mi przykro z powodu Twoich przeżyć, [*] dla Twoich Aniołków.
    Osobiście nie mam doświadczenia w sprawie, o której piszesz, ale mogę polecić Ci wątek: http://www.babyboom.pl/forum/poronienia-f33/poronienia-nawykowe-leczenie-immunologiczne-63659/index156.html
    dziekuje kochana <3, a co u Ciebie?

lala86
  • Iownka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz zaszłam w ciążę, ale była to ciąża obumarła. Teraz już nie dochodzi u mnie do zagnieżdżenia, bo mój organizm prawdopodobnie odrzuca zarodek.
    W styczniu wybieramy się do lekarza i chyba też to wszystko mnie czeka.
    Przeraża mnie to bardzo.

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzięki tym szczepieniom i zastrzykom z clexane w ciąży mamy 3miesięczną córkę.

vanessa lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    my dzięki tym szczepieniom i zastrzykom z clexane w ciąży mamy 3miesięczną córkę.
    A miałaś poronienia czy nie mogłaś zajść w ciążę? bo wiem że zarodek może być odrzucany już na wstepie i kobieta nie ma szans sie zorientować że jest w ciąży.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że temat stary a ja nudna jak flaki z olejem bo ciągle pisze o szczepionkach.. Ale czytam wypowiedzi kobiet po te pozytywne i te negatywne i większość miała po szczepionkach ból rąk odretwienie, a ja kobiety czuje się....... DOBRZE... I martwi mnie to czy tonznaczy że nie pyklo? Owszem wczoraj po pierwszej szczepionce bolało jak po uzadleniu osy ale dziś nic nawet mogę się tam dotknąć....

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny radzę dobrze przemyśleć temat szczepień. Czy te z Was które donosily ciążę po szczepieniach mają wyniki badań potwierdzające ze to właśnie szczepienia pomogły, czy też może leki stosowane w trakcie ciąży? Dlaczego po szczepieniach i tak dają leki na podtrzymanie skoro same szczepienia mają pomóc? Odradzam całkowicie ten rodzaj terapii... Dajcie mi konkretnie wyniki badań i dowody na skuteczność tej terapii. Czy podpisujecie jakieś zgody na ten proceder?

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do samego profesora który zajmuje się chyba najprężniej w całej Polsce szczepieniami to miałabym wielkie wątpliwości. Kiedy to jeszcze sama szukałam informacji tak jak Wy trafiłam m.in na to http://andrzejbieganski.blog.pl/2013/05/15/jak-najszybciej-zakonczyc-ten-proceder-elitarni-lowcy-skor-xcvi-c-d/

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 jestem jak dziecko we mgle w tej kwestii ufam poprostu mojemu ginekologowi,a sama niewiem co myśleć.. Nikomu nie będę polecać bo sama niewiem jeszcze jaki przynosi to skutek z moich dotychczasowych obserwacji wynika że wszystko zależy od organizmu kobiety każdy reaguje w inny sposób a to ze to nadal medycyna eksperymentalna... Zgadzam się w 200% ale co zrobić jak dwa poronienia za mną i niewiem co jest grane.. Chwytem się wszystkiego....

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Ciebie doskonale Riri ponieważ nie tak dawno sama byłam jak dziecko we mgle. Jednak dzięki mojemu mężowi potrafiłam zachować rozsądek i myśleć logicznie. Proponowano nam tak wiele różnych terapii że w pewnym momencie straciłam rozeznanie, ale po jakimś czasie na spokojnie podeszłam do tematu, zaczęłam czytać opracowania naukowe te z Polski i zza granicy. Szukałam przede wszystkim dowodów na skuteczność danej terapii.
    Szczepienia nie mają udowodnionego działania, przeważnie do szczepień i tak lekarze dodają zestaw leków sterydy heparyny drobnoczasteczkowe Acard progesteron i w zależności od przekonań jeszcze inne leki i skąd wiadomo.co pomogło? Juz kiedyś podkreślałam na forum, że należy myśleć przede wszystkim o dobru dziecka. Nie każda terapia i nie każdy lek będzie miał dobry wpływ na zdrowie tego malucha o którego walczymy. Rozumiem doskonale pragnienie posiadania dziecka i znam uczucie pustki żalu i rozpaczy po.stracie dziecka bo sama przeżyłam to trzy razy. Ale błagam nie dajcie na sobie eksperymentować.

Riri lubi tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili a jak ci się udało z Szymusiem? Jeśli można zapytać
    ?

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam.zestaw leków Clexane 80, Acard 75, euthyrox 175 ( tu w zależności od wyników Tarczycy) duphaston 3x2 tabletki, luteina dopochwo 2x 100 mg, kwas foliowy 15 mg. Progesteron po 16 tygodniu stopniowo odstawiany.

Riri lubi tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • No-Na Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ,Poroniłam 2razy 7 i 8 tydzień(ciąże z in vitro , 7transferów) , zlecone badania dobre tylko allo MLR 0%. Zalecają szczepienia . Dodam że mam endometrioze i niedrozne jajowody. Szczepienia i pozytywny wynik allo MLR to jedyna droga do in vitro .

NoNa
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ