Szczepienie limfocytami partnera-IMMUNOLOGIA
-
Kochane macie jakies doświadczenie w szczpieneiu limfocytami partnera? Ogólnie z badaniami immunologicznymi? Po 2 poronieniu trafiłam do prof. Tchórzewskiego. Narazie czekam na wyniki badań przeciwciał. Ale wstępnie powiedział że jest to książkowy problem immunologiczny. Podobny czas pononień, nieprawidłowo rozwinięty zarodek odrzucany przez organizm. W internecie jest masa sprzecznych informacji na temat szczepionek, jednym pomogła, inni uwazają że to zło konieczne. Na zachodzie są wręcz zakazane. Eh... każda z nas zrobi wszystko żeby mieć upragnione maleństwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 07:23
lala86 -
Bardzo mi przykro z powodu Twoich przeżyć, [*] dla Twoich Aniołków.
Osobiście nie mam doświadczenia w sprawie, o której piszesz, ale mogę polecić Ci wątek: http://www.babyboom.pl/forum/poronienia-f33/poronienia-nawykowe-leczenie-immunologiczne-63659/index156.html
-
Asta wrote:Bardzo mi przykro z powodu Twoich przeżyć, [*] dla Twoich Aniołków.
Osobiście nie mam doświadczenia w sprawie, o której piszesz, ale mogę polecić Ci wątek: http://www.babyboom.pl/forum/poronienia-f33/poronienia-nawykowe-leczenie-immunologiczne-63659/index156.html
lala86 -
MartaKD wrote:my dzięki tym szczepieniom i zastrzykom z clexane w ciąży mamy 3miesięczną córkę.
-
Wiem, że temat stary a ja nudna jak flaki z olejem bo ciągle pisze o szczepionkach.. Ale czytam wypowiedzi kobiet po te pozytywne i te negatywne i większość miała po szczepionkach ból rąk odretwienie, a ja kobiety czuje się....... DOBRZE... I martwi mnie to czy tonznaczy że nie pyklo? Owszem wczoraj po pierwszej szczepionce bolało jak po uzadleniu osy ale dziś nic nawet mogę się tam dotknąć....30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
Dziewczyny radzę dobrze przemyśleć temat szczepień. Czy te z Was które donosily ciążę po szczepieniach mają wyniki badań potwierdzające ze to właśnie szczepienia pomogły, czy też może leki stosowane w trakcie ciąży? Dlaczego po szczepieniach i tak dają leki na podtrzymanie skoro same szczepienia mają pomóc? Odradzam całkowicie ten rodzaj terapii... Dajcie mi konkretnie wyniki badań i dowody na skuteczność tej terapii. Czy podpisujecie jakieś zgody na ten proceder?3 Aniołki w niebie
-
A co do samego profesora który zajmuje się chyba najprężniej w całej Polsce szczepieniami to miałabym wielkie wątpliwości. Kiedy to jeszcze sama szukałam informacji tak jak Wy trafiłam m.in na to http://andrzejbieganski.blog.pl/2013/05/15/jak-najszybciej-zakonczyc-ten-proceder-elitarni-lowcy-skor-xcvi-c-d/3 Aniołki w niebie
-
Lili30 jestem jak dziecko we mgle w tej kwestii ufam poprostu mojemu ginekologowi,a sama niewiem co myśleć.. Nikomu nie będę polecać bo sama niewiem jeszcze jaki przynosi to skutek z moich dotychczasowych obserwacji wynika że wszystko zależy od organizmu kobiety każdy reaguje w inny sposób a to ze to nadal medycyna eksperymentalna... Zgadzam się w 200% ale co zrobić jak dwa poronienia za mną i niewiem co jest grane.. Chwytem się wszystkiego....30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
Rozumiem Ciebie doskonale Riri ponieważ nie tak dawno sama byłam jak dziecko we mgle. Jednak dzięki mojemu mężowi potrafiłam zachować rozsądek i myśleć logicznie. Proponowano nam tak wiele różnych terapii że w pewnym momencie straciłam rozeznanie, ale po jakimś czasie na spokojnie podeszłam do tematu, zaczęłam czytać opracowania naukowe te z Polski i zza granicy. Szukałam przede wszystkim dowodów na skuteczność danej terapii.
Szczepienia nie mają udowodnionego działania, przeważnie do szczepień i tak lekarze dodają zestaw leków sterydy heparyny drobnoczasteczkowe Acard progesteron i w zależności od przekonań jeszcze inne leki i skąd wiadomo.co pomogło? Juz kiedyś podkreślałam na forum, że należy myśleć przede wszystkim o dobru dziecka. Nie każda terapia i nie każdy lek będzie miał dobry wpływ na zdrowie tego malucha o którego walczymy. Rozumiem doskonale pragnienie posiadania dziecka i znam uczucie pustki żalu i rozpaczy po.stracie dziecka bo sama przeżyłam to trzy razy. Ale błagam nie dajcie na sobie eksperymentować.
Riri lubi tę wiadomość
3 Aniołki w niebie
-
Miałam.zestaw leków Clexane 80, Acard 75, euthyrox 175 ( tu w zależności od wyników Tarczycy) duphaston 3x2 tabletki, luteina dopochwo 2x 100 mg, kwas foliowy 15 mg. Progesteron po 16 tygodniu stopniowo odstawiany.
Riri lubi tę wiadomość
3 Aniołki w niebie
-
Witajcie ,Poroniłam 2razy 7 i 8 tydzień(ciąże z in vitro , 7transferów) , zlecone badania dobre tylko allo MLR 0%. Zalecają szczepienia . Dodam że mam endometrioze i niedrozne jajowody. Szczepienia i pozytywny wynik allo MLR to jedyna droga do in vitro .NoNa
-