Forum Poronienie Wolno rosnąca beta
Odpowiedz

Wolno rosnąca beta

Oceń ten wątek:
  • karoka Znajoma
    Postów: 25 0

    Wysłany: 14 listopada 2017, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy na prawdę nie potrzebowałyście odpocząć fizycznie i psychicznie po poronieniu? Bo ja nie wiem, czy bym potrafiła od razu próbować...

  • Gos77 Autorytet
    Postów: 722 693

    Wysłany: 14 listopada 2017, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre pytanie :)
    Ja potrzebowałam, odczekałam do drugiego cyklu po poronieniu. Ale ja MUSIAŁAM się wziąć w garść. Organizm się zregenerował, nad głową popracowałam. A musiałam, bo mam skończone w kwietniu 40 lat....

    ef36 lubi tę wiadomość

    7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • Laura93 Koleżanka
    Postów: 68 0

    Wysłany: 14 listopada 2017, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O drugą ciążę się w sumie nie staraliśmy. Niespodzianka niestety też nieudana. Jeśli chodzi o odpoczynek psychiczny czułam się dobrze mając wsparcie. Tłumaczyłam sobie, że widocznie tak musiało być, ale przecież nie wszystko stracone. Tak jak pisze Gos77 wzięłam się w garść.

    24.09.17 ❤[*]
    15.11.17❤[*]
    1.06.18 ❤[*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 listopada 2017, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiscie nie planowałam. Zapisałam się na nowe studia, planowałam styczniowy wyjazd do Tajlandii. Kochałam się z mężem w tym cyklu raz jedyny, gdy przez 2,5 roku były stymulacje, inseminacja, kochanie się zawsze w dni płodne. Odstawiłam wszystkie leki, nawet steryd. Los chciał jednak inaczej.
    Gdy się dowiedziałam o ciąży byłam przerażona, bo tak szybko, bo bez leków, bo bez monitoringu i polowania na prawy jajnik. Na szczęście do tej pory wszystko jest Ok i pozostaje mi wierzyć, ze tak już będzie.

    Gos77, ef36 lubią tę wiadomość

  • Laura93 Koleżanka
    Postów: 68 0

    Wysłany: 14 listopada 2017, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolejny raz czekam na poronienie ;( Tym razem bez zabiegu. Czara trzymam mocno kciuki i wierzę również, że będzie dobrze :*

    24.09.17 ❤[*]
    15.11.17❤[*]
    1.06.18 ❤[*]
  • karoka Znajoma
    Postów: 25 0

    Wysłany: 14 listopada 2017, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was. Ja na pewno muszę trochę odpocząć, przede wszystkim psychicznie. Chociaż ciągle słyszę od mamy "kiedy wnuk"...

  • Iti-incognito Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pytanie. Ostatnią miesiączkę miałam 16.03, beta hcg w poniedziałek wynosiła ok 56, w środę jedynie 59. Od początku spóźnionej miesiączki czułam bóle jak te menstruacyjne. Dzisiaj zaczęły przechodzić. Być może po duphaston. Piersi każdego dnia bolą mnie coraz bardziej. Temperatura wciąż powyżej 37. Lekarz kazał mi powtórzyć beta hcg jutro,ale dp tego czasu chyba zwariuję.
    Któraś z was tak miała? Są jeszcze jakieś szanse?

  • kasiulka169 Znajoma
    Postów: 23 0

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie przyrost o niecałe 10% dziś odebrałam drugi wynik (614,1-674,3) lekarz w powiedzialek powiedzial mi ze prawdopodobnie juz poronilam...ale zobaczymy jak beta wiec teraz sama nie wiem co myslec... nie spada tylko rosnie niewiele ale rosnie.. dodam ze od [email protected] cały czas plamie na brązowo a to juz 20 dni... kolejna wizyta w poniedzialek...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 19:51

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mozliwe ze ciaza sie rozwija nieprawidlowo albo juz przestala sie rozwijac.. Ja po niskim przyroscie juz nastepnego dnia wyladowalam w szpitalu z poczatkami poronienia...

  • Iti-incognito Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety już się zaczęło. Odstawiłam luteine, zaczynam krwawić.
    Ale nie tracę wiary

  • kasiulka169 Znajoma
    Postów: 23 0

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża pozamaciczna

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 09:27

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro.. Oby szybko wszystko wrocilo u Ciebie do normy..

  • s1985 Autorytet
    Postów: 6110 5585

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi

    2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Magdalena2731 Koleżanka
    Postów: 64 3

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk puk,
    szukam miejsca dla siebie i jak zobaczyłam tytuł tego watku: "To o mnie"- pomyślałam od razu. Od 5 sierpnia borykam się z problemem niskiego przyrostu BhCG. Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda jednak może akurat to był lub jest w podobnej sytuacji. Oto moje przystojny BhCG:
    5.08 - 266
    7.08 - 416
    9.08 - 497
    13.08 - 681
    14.08 byłam u ginekologa. Ciążę pozamaciczną wykluczył, pęcherzyk w macicy ma 4 mm. Nie powiedział w którą stronę to będzie szło.. jestem pierwszy raz w ciąży i tu takie komplikacje już. Zalecenie powtórnej bety w poniedziałek.
    Dziewczyny mam spodziewać się poronienia? Proszę mówcie jak jest. Wole gorzką prawdę ..

    Magdalena2731
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6747 9025

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena2731 wrote:
    Puk puk,
    szukam miejsca dla siebie i jak zobaczyłam tytuł tego watku: "To o mnie"- pomyślałam od razu. Od 5 sierpnia borykam się z problemem niskiego przyrostu BhCG. Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda jednak może akurat to był lub jest w podobnej sytuacji. Oto moje przystojny BhCG:
    5.08 - 266
    7.08 - 416
    9.08 - 497
    13.08 - 681
    14.08 byłam u ginekologa. Ciążę pozamaciczną wykluczył, pęcherzyk w macicy ma 4 mm. Nie powiedział w którą stronę to będzie szło.. jestem pierwszy raz w ciąży i tu takie komplikacje już. Zalecenie powtórnej bety w poniedziałek.
    Dziewczyny mam spodziewać się poronienia? Proszę mówcie jak jest. Wole gorzką prawdę ..
    Hej, przykro mi, że ciebie tez to spotyka. U mnie beta rosła bardzo wolno ok46% w 48h. W połowie 6 tyg wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem CP, ale po 3 dniach było serduszko. Od 7 do 11 tyg ciąża rozwijała się prawidłowo, ale w 13 tyg okazalo się, że tydzień wcześniej przestało bić serduszko. Czekam na wyniki badań histopatologicznych o genetycznych, ale lekarze mówią, że ciąża od początku musiała być nieprawidłowa. Nie chcę Ciebie dobijać, ale lepiej jakby się okazało teraz, że ciąża się nie rozwija niż za miesiąc. Ja już miałam nadzieję, że wszystko jest w porządku, a na prenatalnych mi powiedzieli, że serce nie bije. Z perspektywy czasu wolałabym jednak w tym 6 tc dowiedzieć się, że noc z tego nie będzie... Już zdążyliśmy z mężem pokochać tego malucha :( Jestem tydzień po zabiegu i nadal ciężko mi się pozbierać.
    Życzę Ci dużo siły. Jak masz ochotę to pisz na priv

    Magdalena2731, brenya77 lubią tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Magdalena2731 Koleżanka
    Postów: 64 3

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniko, dziękuję Ci,że odpisałaś. Dla mnie wszystko jest nowe, nigdy nie słyszałam o czymś takim jak puste jajo czy poronienie zatrzymane. Trochę jeszcze jestem w szoku ale masz rację, ja popieram Cię w 100 procentach. Wole mieć już to za sobą... Nie chce doczekać momentu kiedy zobaczę serduszko a potem jednak okaże się,że ciąża obumrze. Ja nie jestem taka silna jak Wy. Chyba bym tego nie uniosła. Nie ma co ukrywać przyrosty mojej bety są nieprawidłowe - nigdy nie przekroczyły 60 procent. Dziękuję za propozycje rozmowy, pewnie w poniedziałek bo badaniu BhCG się odezwę.

    Magdalena2731
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6747 9025

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać jak będziesz po wizycie, powinno się już coś wyjaśnić. Jeśli beta nadal będzie rosła, to znaczy że zarodek walczy. To była ciąża naturalna czy po ivf? Przy dwóch zarodkach może być tak, że na początku oba się rozwijają, a potem jeden obumiera przez co jest widoczny spadek przyrostu bety.
    Bądź silna, trzymam za Ciebie kciuki!

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Magdalena2731 Koleżanka
    Postów: 64 3

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, tak ciąża naturalna. Pierwsza :) w poniedziałek mam skierowanie na betę a kolejną wizytę dopiero 28.08. Lekarz powiedział,że pęcherzyk jest jeszcze malutki i dajmy mu czas do kolejnego USG a dzień przed wizytą kolejna beta. Chyba,że zacznę krwawic to kazał do szpitala. Dzieki za słowa otuchy:) Mąż się trochę podłamał po pierwszej wizycie, uparł się że wejdzie że mna do gabinetu :P

    Magdalena2731
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6747 9025

    Wysłany: 19 sierpnia 2018, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena2731 wrote:
    Monika, tak ciąża naturalna. Pierwsza :) w poniedziałek mam skierowanie na betę a kolejną wizytę dopiero 28.08. Lekarz powiedział,że pęcherzyk jest jeszcze malutki i dajmy mu czas do kolejnego USG a dzień przed wizytą kolejna beta. Chyba,że zacznę krwawic to kazał do szpitala. Dzieki za słowa otuchy:) Mąż się trochę podłamał po pierwszej wizycie, uparł się że wejdzie że mna do gabinetu :P
    Dobrzy, że masz wsparcie męża, to bardzo ważne w takich momentach. Mnie mąż też wspierał podczas stymulacji, punkcji, szpitali. Bez niego nie dałabym rady przejść przez to wszystko. Pamiętaj, że razem jesteście jeszcze silniejsi, a za moment będziecie rodzicami :)

    Magdalena2731 lubi tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Magdalena2731 Koleżanka
    Postów: 64 3

    Wysłany: 19 sierpnia 2018, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze przypomniała mi się jedną sytuacja z wizyty ginekologicznej. Lekarz powiedział,że ciąża wygląda jakby miała dwa tygodnie a wyniki bety mimo,że mają mały przyrost to jednak posiadają wartości takie jak 497 czy 681. Te wartości mówią o bardziej zaawansowanej ciąży. I teraz się zastanawiam czy po prostu rozwój ciąży się zahamował na poziomie 2 tygodnia...

    Magdalena2731
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.