Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Problemy i komplikacje › Antybiotyk
Odpowiedz

Antybiotyk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane prosze pomozcie :)
    Dzisiaj zrobilam test i 2 kreseczki :) ciesze sie bardzo, ale tez boje..
    Od paru dni biore antybiotyk na bazie metronidazolu, ktory zabroniony jest w 1 trymestrze..
    Lekarka wiedziala, ze moge byc w ciazy ale mam jakas widocznie paskudna bakterie i powiedziala mi, ze bakteria jest gorsza niz ten antybiotyk..
    Boje sie tym bardziej, ze juz raz poronilam :(

Czy ktoras wie cos na ten temat?
    Dziekuje :)

• moni_c Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No posłuchałabym lekarki. Bakterie są na prawdę gorsze, niż leczenie. A bakterie gdzie się zagnieździły?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2013, 12:03

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brala mi wymaz z pochwy, wiec pewnie tam,
    Juz sie uspokoilam. Wczesny etap ciazy, wiec mysle ze nic sie nie stanie i tabletki nie wplyna :)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było w porządku. Ja biorę Amoksiklav, który jest podobno bezpieczny... Mam potworną grypę i skurcze brzucha przy silnym kaszlu, zagraża mi poronienie przez te bóle, a jako że jestem po ciąży obumarłej martwię się dużo bardziej. Zaufaj lekarzowi i nie zamartwiaj się :) Kiedy wybierasz się na pierwsze USG?

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia ja tez juz raz stracilam dzidzie :( dlatego sie stresuje, wszystkim co siedzieje...
    Gin powiedziala 19 grudnia ale ide 12.12 juz bedzie 6 t1 d wiec mysle ze serduszko bedzie, zwlaszcza ze wczesniej mialam owulacje...
    Kochana musi byc dobrze, badzmy dobrej mysli :)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kolejne USG 13 grudnia, będzie to 6t 5d, powinno być serduszko, bardzo się stresuję, dostałam luteinę na podtrzymanie, na pierwszym USG zobaczyłam już milimetrową czarną kropkę. Wszystko musi być dobrze... Nasza droga do upragnionego dzieciątka jest momentami bardzo ciężka, ale dzięki temu lepiej docenimy Nasze małe cudeńka :) Trzymaj się ;) Widzę, że jesteś na sierpniówkach :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ