X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Atopowe zapalenie skóry na dłoniach
Odpowiedz

Atopowe zapalenie skóry na dłoniach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mirelasiedla Koleżanka

Wysłany: 12 września 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś zmagał się z azs na dłoniach? Co Wam pomagało? Skóra moich dłoni wygląda naprawdę źle.

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam takie ręce w zeszłym roku. Aktualnie mam zero zmian na rękach (zawsze miałam mniejsze lub większe, nigdy nie wyglądały dobrze, aż do tego roku).
    To co robiłam:
    1) Absolutnie unikałam kontaktów z mocniejszym detergentami, mycie naczyń i czegokolwiek innego tylko w rękawiczkach.
    2) Po każdym myciu stosowałam Retimax, a na noc żel z kolagenem lub po prostu jakieś mocno nawilżające kremy z jak najprostszym składem (bez perfum itd). Na ciało pomogła seria Atopicin https://verdelab.pl/kategoria-produktu/problemy-skorne/atopowe-zapalenie-skory
    3) Myłam tylko i wyłącznie pod chłodną lub letnią wodą.
    4) Zaczęłam używać delikatnych pianek (głównie tych do twarzy) do mycia rąk, zamiast mydeł w płynie.
    Tylko jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że mam także niedoczynność tarczycy, a to pogłębiało objawy, a od zeszłego roku zaczęłam również leczyć właśnie niedoczynność, więc to zapewne też pomogło w jakimś stopniu. No i od jakiegoś czasu biorę też suplementy, które mogą pomagać na skórę, np. kwasy omega itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2022, 12:11

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ