boje sie ze poronie..
-
WIADOMOŚĆ
-
W UK bete można zrobić jedynie prywatnie i kosztuje 40f czyli jakieś 200zl.. raczej się wstrzymam jeszcze 2 tyg i będę mogła to zrobić w Polsce:)
Póki co czuje się dobrze, uspokoilam się i po prostu słucham swojego organizmu. Bóle się pojawiają ale nie sa mocne więc myślę że póki co ciąża przebiega prawidłowo.. A czy tak jest naprawdę to się okaże za 2 tyg -
86Monia wrote:Beta hcg nie może wykluczyć ani potwierdzić ciąży pozamacicznej ale wzrost może potwierdzić że ciąża rośnie a nie jest biochemiczna.
Ja przeszłam ciążę pozamaciczna i bóle około 6 tc były tak potworne w lewej pachwinie że wzrostowe rozciaganie więzadeł to tylko lekki dyskomfort przy tym.
Rozumiem, ze przy CP bol jest z pewnoscia potworny i nie do pomylenia, ale pamietaj, ze piszesz do osoby, ktora jest w pierwsze ciazy, ktora nie wie nic na ten temat i typowy bol ciazowy moze uznac za CP I panikowac, a z jej postow wyniki, ze jest juz wystarczajaco zsfiksowana -
Jonesey wrote:W UK bete można zrobić jedynie prywatnie i kosztuje 40f czyli jakieś 200zl.. raczej się wstrzymam jeszcze 2 tyg i będę mogła to zrobić w Polsce:)
Póki co czuje się dobrze, uspokoilam się i po prostu słucham swojego organizmu. Bóle się pojawiają ale nie sa mocne więc myślę że póki co ciąża przebiega prawidłowo.. A czy tak jest naprawdę to się okaże za 2 tyg
Pff, nie dalabym tyle za bete. To ja narzekam, ze u mnie w przychodni badanie kosztuje 50 zl a co dopiero 200
Bole menstruacyjne to norma, beta rosnie, a Twoj organizm wkrotce zorientuje sie, ze jest w ciazy i zmieni objawy na mdlosci I klucia w jajnikach
Wytrzymasz 2 tygodnie - co to jest?
A juz wtedy bedziesz miec szanse, zeby zobaczyc malucha i posluchac jego serduszka - to jeden z najpiekniejszych momentow
A do tego czasu dbaj o siebie - odstawic uzywki - zdrowo sie odzywiac i myslec pozytywnie -
Jonesey wrote:W UK bete można zrobić jedynie prywatnie i kosztuje 40f czyli jakieś 200zl.. raczej się wstrzymam jeszcze 2 tyg i będę mogła to zrobić w Polsce:)
Póki co czuje się dobrze, uspokoilam się i po prostu słucham swojego organizmu. Bóle się pojawiają ale nie sa mocne więc myślę że póki co ciąża przebiega prawidłowo.. A czy tak jest naprawdę to się okaże za 2 tyg
Tylko prywatnie? Pierwsze slysze... Ja mam bete robiona normalnie w szpitalu. Zanim zaczelam krwawic mialam miec zrobiona normalnie w przychodni ale przez krew spanikowalam i pojechalam do szpitala.
Bobo1 (05.06.18)
Bobo2 (21.07.18) -
Leira, te kilka dni temu kiedy zalozylam ten watek chyba mialam jakis gorszy dzien, teraz czuje sie duzo spokojniejsza i podchodze do tego wszystkiego na luzie, nie denerwuje sie nie przezywam, po prostu czekaqm a no dla mnie tez szkoda tyle kasy wydac takze stwierdzialm ze zaczekam..
mam nadzieje ze za 2 tyg juz bedzie serduszko.. poki co nie mam jakichs specjalnych dolegliwosci, tylko tak jak napisalas lekkie bole menstruacyjne no i obolale piersi
SlepaCytryna, tak? ja nigdzie nie moglam znalezc info o tym, ze robia bete normalnie na NHS, moze to zalezy od miejsca zamieszkania? nie wiem, w kazdym razie juz tak czy siak zaczekam te 2 tygodnie do wizyty w polsce i tyle:) -
Jonesey wrote:Leira, te kilka dni temu kiedy zalozylam ten watek chyba mialam jakis gorszy dzien, teraz czuje sie duzo spokojniejsza i podchodze do tego wszystkiego na luzie, nie denerwuje sie nie przezywam, po prostu czekaqm a no dla mnie tez szkoda tyle kasy wydac takze stwierdzialm ze zaczekam..
mam nadzieje ze za 2 tyg juz bedzie serduszko.. poki co nie mam jakichs specjalnych dolegliwosci, tylko tak jak napisalas lekkie bole menstruacyjne no i obolale piersi
Spokojnie, od 7 tygodnia się rozkręci - będziesz sobie pluć w brodę, że nie doceniałaś czasu "bez objawów" - zresztą sama zobaczysz ^^
-
nick nieaktualnyLeira wrote:Spokojnie, od 7 tygodnia się rozkręci - będziesz sobie pluć w brodę, że nie doceniałaś czasu "bez objawów" - zresztą sama zobaczysz ^^
Noo
A potem modły, żeby książkowo wejść w 2 trymestr bez objawów z pierwszegoAv lubi tę wiadomość
-