Brak zarodka w 6tc i 2 dni
-
Dziewczyny co myślicie o mojej sytuacji. W zeszłym tygodniu pojawiły się brązowe plamienie... 15.12.17 beta wynosiła 5861. Dziś tj. 18.12.17 beta jest 10924. Dzis Byłam na usg brak zarodka ;( i maly pęcherzyk jak na ten tydzien ciazy ;(plemienia się utrzymują dostałam duphaston 3×1...po świętach mam zgłosić się na kolejne usg. Powoli tracę nadzieję tymbardziej,że już jedno poronienie mam za sobą...
-
U mnie w pierwszej ciąży w 5t6d jeszcze nie było widać zarodka, zobaczyłam go tydzień później (przesunięta owulacja). Jesteś pewna daty swojej owulacji? Może jesteś w odrobinę młodszej ciąży? Na tym etapie nawet 1 dzień robi różnicę.
Średni dwudniowy przyrost powinien wynosić min. 60%, w Twoim przypadku wychodzi 51,5% (zakładając, że godziny pobrania były takie same), więc jest to za mało, ale jednak nie dramatycznie mniej.
Ja na Twoim miejscu zrobiłabym jeszcze jedną betę, bo może to było jednorazowe zahamowanie. Moja koleżanka też miała spowolnienie do ok 50%, ale jej synek miał to w nosie i postanowił i tak się urodzić
I nie trać jeszcze wiary. Kto jak nie mama ma wierzyć we własne dziecko? :*Karolajna8919 lubi tę wiadomość
-
Niestety daty owulacji jestem pewna, była w 16 lub 17 dniu cyklu zresztą po owulacji do dziś dnia nie było stosunku... czytałam jeszcze że od szóstego tygodnia tzn. Im bardziej zaawansowana ciąża przyrost bety jest mniej dynamiczny, ale nie wiem czy to prawda;( teraz jeszcze święta;( nie wiem jak dam radę wytrzymać ten czas ;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 21:26
-
Wiek ciąży tj. 6 tc i 2 dni wychodzi mi licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Tak standardowo mówi się że to w 14 dniu cyklu następuje owulacja ale u mnie na pewno wystąpiła pozniej(stosowalam testy owulacyjne)wlasnie w 16 lub 17 dniu cyklu.
-
U mnie podobna sytuacja, wczoraj byłam na pierwszej wizycie u ginekologa, wg OM 7 tydzień, tętna brak, poza tym brak typowych oznak ciąży po prostu nic, a ponadto niewielkie plamienia dostałam Luteinę ale nie robię sobie nadziei. pani dr powiedziała że ciąża jest wg usg młodsza, 6 tygodni, ale i tak już tętno powinno być. Bardzo się martwię bo w zeszłym roku pochowałam już jednego aniołka
Na kolejną wizytke lekarka kazała mi przyjśc po świętach ale chcę jeszcze trochę poczekać, dlatego pójdę po Nowym Roku, mężowi jeszcze nic nie mówiłam, wystarczy że ja będę miała zepsute święta
-