X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Brązowe plamienie 4t4d po usg
Odpowiedz

Brązowe plamienie 4t4d po usg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nadari22 Nowa

Wysłany: 19 czerwca 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z was miała brązowe plamienia na początku ciąży 4t4d (u mnie 5 dni po spodziewanym terminie @)? w 33 dniu cyklu (wczoraj) poszłam na usg (beta 2000), lekarz potwierdził ciąże chociaż pęcherzyk słabo widoczny i tylko 6mm + torbiele na jajnikach. Strasznie sie przejęłam bo lekarka była mega oschła nic nie tłumaczyła przy usg tylko stwietrdzila ze potwierdza ciąże, i ze kolejna wizyta za 3 tyg. Nie mówiła nic o zagrożeniach, ale mnie oczywiście jakość strasznie to wszystko zestresowalo. Po badaniu 3 h dostałam brązowych plamien niezbyt obfitych, potem jeszcze mi poleciało wieczorem i kilka krople dziś. Zadzwoniłam do lekarza i dostałam duphaston 3x1. Kolejna wizyta dopiero we wtorek a ja strasznie się martwię czy wszystko jest Ok...

0d1y35f71ftaccro.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plamilam do 3miesiaca urodzilam zdrowa corke

27a73b5519.png
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również do ok 12 TC, z przerwami plamilam i krwawilam na zmianę. Dobrze jest kontrolować to, nieprzemeczac sie. Gdyby pojawiło się krwawienie żywą krwią to udaj się do lekarza albo od razu na IP.

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ