X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Chore dziecko i kolejna ciąża
Odpowiedz

Chore dziecko i kolejna ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • malinka26 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nie znalazłam tego tematu dlatego chciała bym zacząć od nowa. Pół roku temu zmarł mi synek miał wadę genetyczna zespół delecji 5p. Nie robiliśmy sobie z mężem badań genetycznych ponieważ ja stanowczo utrzymywałam, że po raz kolejny nie będę chciała zajść w ciążę ze strachu że może się to powtórzyć więc ta informacja nie będzie nam potrzebna. Los jednak chciał inaczej ponieważ okazało się że jestem poraz kolejny w ciąży. Moje obawy są olbrzymie, strach przed tym, że znowu będziemy to wszystko przeżywać na nowo, właśnie jestem w trakcie czekania na wyniki Maternit genome chcieliśmy zbadać wszystkie geny dziecka żeby wiedzieć czy rozwija się prawidłowo, ale czekanie jest przerażające każdy telefon i wiadomość budzi strach. Mam pytanie czy jest tutaj ktoś kto urodził chore dzieciątko a później udało się z kolejnym i jest zdrowe?

malinka26
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak najbardziej macie szansę na zdrowe dzieciątko, nie będzie nic w stanie ukoić waszych mysli, wbrew pozorom nie bedzie taki badań, które dadzą ten spokój i pewność. Obawy o dziecko nigdy przecież nie znikają! wiem, że jednak nadejdzie wkrótce ten czas, że uwierzycie i z wielka radością (wzglednym spokojem) będziecie oczekiwać narodzin :)
    U nas wady genetycznej nie było, może i gorzej, że "tylko" wada serca, ale córka odeszła, tak w sumie z dnia na dzień mając 10 miesiecy...zachodząc w ciążę wiedzieliśmy z mężem, że ten nasz prywatny aniołek stróż czuwa i syn bedzie zdrowy...teraz spowdziewamy się narodzin kolejnego syneczka i na pewno nasza malutka dba, aby braciszek był zdrowy. Musimy w to wierzyc, inaczej człowiek by zwariował...termin mam na dzień imienin córeczki. Fakt, najgorszą chwilą będzie urodzenie i oczekiwanie tej pierwszej doby, która za pierwszym razem okazała się moim najczarniejszym dniem w życiu...kardiolog bedzie obowiązkowy.
    Wasze tez bedzie zdrowe :) macie swojego osobistego aniołka stróża

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie szansę na zdrowe dziecko. Ja urodziłam córkę z zespołem downa (wiedzieliśmy po amniopunkcji), teraz oczekujemy na drugie maleństwo. Wg badań prenatalnych jest zdrowe.

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • malinka26 Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny też staram się myśleć pozytywnie i wierzyć w to że nasz aniołek jest z nami i czuwa nad rodzeństwem mam już starszego synka który jest zdrowy i lekarza mówią że ta wada mogła powstać całkowicie przypadkiem ale wiadomo zawsze są obawy po takich przeżyciach. Jeszcze parę dni i będą wyniki badań każdy dzień jest trudny w oczekiwaniu wyników

malinka26
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka Odezwij się jak tam po badaniach! Pewnie już masz wyniki co?

oar89jcggibdab41.png
  • malinka26 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mam wyniki już dawno zdrowa córeczka :) Nasz aniołek nad nami czuwa aby teraz do przodu i wszystko było ok

Francess, Duzaa lubią tę wiadomość

malinka26
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ