Chore dziecko i kolejna ciąża
-
Witam nie znalazłam tego tematu dlatego chciała bym zacząć od nowa. Pół roku temu zmarł mi synek miał wadę genetyczna zespół delecji 5p. Nie robiliśmy sobie z mężem badań genetycznych ponieważ ja stanowczo utrzymywałam, że po raz kolejny nie będę chciała zajść w ciążę ze strachu że może się to powtórzyć więc ta informacja nie będzie nam potrzebna. Los jednak chciał inaczej ponieważ okazało się że jestem poraz kolejny w ciąży. Moje obawy są olbrzymie, strach przed tym, że znowu będziemy to wszystko przeżywać na nowo, właśnie jestem w trakcie czekania na wyniki Maternit genome chcieliśmy zbadać wszystkie geny dziecka żeby wiedzieć czy rozwija się prawidłowo, ale czekanie jest przerażające każdy telefon i wiadomość budzi strach. Mam pytanie czy jest tutaj ktoś kto urodził chore dzieciątko a później udało się z kolejnym i jest zdrowe?malinka26
-
jak najbardziej macie szansę na zdrowe dzieciątko, nie będzie nic w stanie ukoić waszych mysli, wbrew pozorom nie bedzie taki badań, które dadzą ten spokój i pewność. Obawy o dziecko nigdy przecież nie znikają! wiem, że jednak nadejdzie wkrótce ten czas, że uwierzycie i z wielka radością (wzglednym spokojem) będziecie oczekiwać narodzin
U nas wady genetycznej nie było, może i gorzej, że "tylko" wada serca, ale córka odeszła, tak w sumie z dnia na dzień mając 10 miesiecy...zachodząc w ciążę wiedzieliśmy z mężem, że ten nasz prywatny aniołek stróż czuwa i syn bedzie zdrowy...teraz spowdziewamy się narodzin kolejnego syneczka i na pewno nasza malutka dba, aby braciszek był zdrowy. Musimy w to wierzyc, inaczej człowiek by zwariował...termin mam na dzień imienin córeczki. Fakt, najgorszą chwilą będzie urodzenie i oczekiwanie tej pierwszej doby, która za pierwszym razem okazała się moim najczarniejszym dniem w życiu...kardiolog bedzie obowiązkowy.
Wasze tez bedzie zdrowe macie swojego osobistego aniołka stróża -
Dziękuję Wam dziewczyny też staram się myśleć pozytywnie i wierzyć w to że nasz aniołek jest z nami i czuwa nad rodzeństwem mam już starszego synka który jest zdrowy i lekarza mówią że ta wada mogła powstać całkowicie przypadkiem ale wiadomo zawsze są obawy po takich przeżyciach. Jeszcze parę dni i będą wyniki badań każdy dzień jest trudny w oczekiwaniu wynikówmalinka26
-