CHOROBA CROHNA
-
Chyba tylko ja Gabi się dołączę. Mam wrzodziejące zapalenie j.grubego jak już wiesz. Niestety od tygodnia mam dość ostry rzut choroby, biegunki z krwią połączone z zaparciem. Biorę Sulfasalazynę EN oraz czopki Pentasa. Jeśli do poniedziałku nic się nie zmieni jadę do mojej gastrolog.
Boję się bo wiem, że ona zaraz włączy mi sterydy a ja tak bardzo tego nie chcę.
A co u Ciebie jak Twoje CRP? Zmalało?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 19:07
-
Hej Kluseczko. Trzymam za Ciebie strasznie kciuki a przede wszystkim za jelitka żeby dały sobie na wstrzymanie do kwietnia i za babelka aby był jeszcze bardziej silniejszy. CRP nieznacznie ale maleje, będę spokojniejsza dopiero po wtorkowym USG i powtórce wyników krwi.pozdrawiam i ściskam mocno Waszą dwójeczkę.
-
U mnie niestety choroba wzięła górę. Dzwoniłam do pani gastrolog, chciała mnie położyć do szpitala a ja dopiero co wyszłam z oddziału ginekologicznego. Uprosiłam ją i narazie mam zrobić morfologie, CRP i żelazo. Kazała włączyć sterydy. Czekam na wyniki i mam do niej dzwonić. Sterydów jednak nie uniknę ;( boję się o dzidzię moją maleńką.
-
Pewnie już nikt tu nie zagląda, ale może coś się ruszy. Ja mam colitis na całej długości jelita grubego. Jestem po leczeniu biologicznym, jestem sterydozależna. W październiku usłyszałam, że musimy wyciąć jelito na co zareagowałam paniką i powiedziałam że najpierw chcę dzidziusia. Zaczęłam bardzo o siebie dbać i jakoś trzymałam się na krawędzie zaostrzenia przy minimalnych sterydach.
Jestem w ciąży w 8 tyg. Ciąża bliźniacza. Jelita wariują od samego początku. Mam sterydy 30mg encorton i 4x2 Asamax. Nie czuję poprawy. Słyszałam bicie 2 serduszek i mam nadzieje że moje maluszki są silne i dadzą radę.
Pozdrawiam Cronhów i Colitów. -
Olcia nie wiem czy tu zagladasz jeszcze ale ja tez mam zapalenie biore encorton i asamsx ... nie wiem czy juz urodzilas czy jeszcze nie ale powiedz mi czy gastrolog robil Ci problem z wypisaniem skierowania na cc ?
-
nick nieaktualny
-