X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje ciąża bliźniacza - poronienie jednego ptysia
Odpowiedz

ciąża bliźniacza - poronienie jednego ptysia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pozytywna ptysia Znajoma

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tylko proszę mnie nie linczować za moje "głupkowate" pytanie..
    Otóż będę mamusią małych pączków :-) jestem w 9t, wszystko jest dobrze, są bardzo ruchliwe z dzisiejszego usg wynika, iż mają 2,11 cm i 2,60 cm, kolejne badanie będzie za 4 tygodnie.
    Tu pojawia się moje pytanie (miałam nie czytać w necie, ale o zrobiłam chociaż w umoralnianiu innych aby nie czytali złych rzeczy jestem dobra :-) co może być powodem tego ze jeden maluszek umiera? znam tylko ze słyszenia,że ktoś poronił w początkowych tygodniach a nawet w II trymestrze? Znacie jakieś przypadki? Nie wiem dlaczego ale ciągle o tym myśle... ale staram się z całych sił pozytywnie nastawiać :-) pozdrawiam

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj :)
    Hehe chyba kazdy przechodzi to, ze czyta w necie glupoty i pozniej sie nakreca... :P
    Czy to w ciazy blizniaczej, czy w pojedynczej czesto zdarza sie ze maluszek obumiera i z tego co sie orientuje to najczesciej dochodzi do tego przez to, ze plod ma jakies wady i organizm chce sie go pozbyc, komorki sie zle lacza i dzidzia poprostu moze byc bardzo chora... Ale tez sa przypadki, ze kobiety traca np trzy lub wiecej ciaz na tym samym etapie ciazy np 8 czy 9tydz i wtedy lepiej porobic badania, bo moze byc tak ze mama ma problem z zakrzepami i dzieciaczki sie poprostu dusza...
    Spokojnej ciazy Ci zycze i gratuluje podwojnego szczescia :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ