Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje ciąża bliźniacza - poronienie jednego ptysia
Odpowiedz

ciąża bliźniacza - poronienie jednego ptysia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pozytywna ptysia Znajoma

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tylko proszę mnie nie linczować za moje "głupkowate" pytanie..
    Otóż będę mamusią małych pączków :-) jestem w 9t, wszystko jest dobrze, są bardzo ruchliwe z dzisiejszego usg wynika, iż mają 2,11 cm i 2,60 cm, kolejne badanie będzie za 4 tygodnie.
    Tu pojawia się moje pytanie (miałam nie czytać w necie, ale o zrobiłam chociaż w umoralnianiu innych aby nie czytali złych rzeczy jestem dobra :-) co może być powodem tego ze jeden maluszek umiera? znam tylko ze słyszenia,że ktoś poronił w początkowych tygodniach a nawet w II trymestrze? Znacie jakieś przypadki? Nie wiem dlaczego ale ciągle o tym myśle... ale staram się z całych sił pozytywnie nastawiać :-) pozdrawiam

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj :)
    Hehe chyba kazdy przechodzi to, ze czyta w necie glupoty i pozniej sie nakreca... :P
    Czy to w ciazy blizniaczej, czy w pojedynczej czesto zdarza sie ze maluszek obumiera i z tego co sie orientuje to najczesciej dochodzi do tego przez to, ze plod ma jakies wady i organizm chce sie go pozbyc, komorki sie zle lacza i dzidzia poprostu moze byc bardzo chora... Ale tez sa przypadki, ze kobiety traca np trzy lub wiecej ciaz na tym samym etapie ciazy np 8 czy 9tydz i wtedy lepiej porobic badania, bo moze byc tak ze mama ma problem z zakrzepami i dzieciaczki sie poprostu dusza...
    Spokojnej ciazy Ci zycze i gratuluje podwojnego szczescia :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ