X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje ciąża cukrzycowa - po porodzie
Odpowiedz

ciąża cukrzycowa - po porodzie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Caroline Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, mam pytanie do dziewczyn które urodziły dzieci z ciaży z cukrzycą. Proszę napiszcie czy macie zdrowe dzieci, czy były jakieś powikłania u dziecka, jak utrzymana była cukrzyca w ciąży. Ja mam rozpoznaną cukrzycę ciążową już w 14 tc i obawiam się że może to mieć duży wpływa na dziecko. Biorę 4 jednostki insuliny na noc bo miałam tylko problem z cukrami na czczo

34bw6vgct4x5p7xj.png

f2wlanli70ba512s.png

05.2013 [*]
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żazdnych powikłań nie było , dziecko urodziłam zdrowe 10/10 z Waga 3100 . Sama miałam zdiagnozowana cukrzyca ciążową z insuliną.

Obecnie moja druga ciąża od 8 tyg równiez cukrzycowa narazie udaje mi sie walczyc sama dieta- dodam ze przed ciążami nie miałam stwierdzonej cukrzycy. Wszystko będzie ok , mam po prostu częstsze wizyty i czuje sie bardziej zaaopiekowana. Głowa do góry :)

P.S Sama jestem dzieckiem z cukrzycy , choć wtedy nie leczono kobiet i nie dawano im żadnej diety a co dopiero insuliny . Urodziłam sie w 8 miesiacu z waga 4 kg ale to niestety efekt nie trzymania diety i zaleceń których wtedy nie było - ze mna równiez wszystko wporzadku było i mam nadzieje jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 11:26

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline nie boj sie insuliny , im ciąża bardziej zaawansowana tym cukry mogą bardziej szaleć - ja pod koniec brałam 33 jednostki a wszystko było dobrze.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Caroline Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję wam za odpowiedzi, u mnie cukry już rosną, dziś zaczynam już dawkę 7 jednostek bo na czczo co chwila mi wzrasta. Czytałam, że niektóre dziewczyny kończą na 100j więc to jest dopiero kosmos.

34bw6vgct4x5p7xj.png

f2wlanli70ba512s.png

05.2013 [*]
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ