ciąża cukrzycowa - po porodzie
-
Cześć wszystkim, mam pytanie do dziewczyn które urodziły dzieci z ciaży z cukrzycą. Proszę napiszcie czy macie zdrowe dzieci, czy były jakieś powikłania u dziecka, jak utrzymana była cukrzyca w ciąży. Ja mam rozpoznaną cukrzycę ciążową już w 14 tc i obawiam się że może to mieć duży wpływa na dziecko. Biorę 4 jednostki insuliny na noc bo miałam tylko problem z cukrami na czczo
05.2013 [*]
-
żazdnych powikłań nie było , dziecko urodziłam zdrowe 10/10 z Waga 3100 . Sama miałam zdiagnozowana cukrzyca ciążową z insuliną.
Obecnie moja druga ciąża od 8 tyg równiez cukrzycowa narazie udaje mi sie walczyc sama dieta- dodam ze przed ciążami nie miałam stwierdzonej cukrzycy. Wszystko będzie ok , mam po prostu częstsze wizyty i czuje sie bardziej zaaopiekowana. Głowa do góry
P.S Sama jestem dzieckiem z cukrzycy , choć wtedy nie leczono kobiet i nie dawano im żadnej diety a co dopiero insuliny . Urodziłam sie w 8 miesiacu z waga 4 kg ale to niestety efekt nie trzymania diety i zaleceń których wtedy nie było - ze mna równiez wszystko wporzadku było i mam nadzieje jestWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 11:26
-