Clexana po cesarskim cięciu
-
Hej
Powiedzcie mi czy CLexane jest zawsze przepisywane/zalecane po cesarskim cięciu czy tylko wtedy jak są jakieś dodatkowe wskazania? A jeśli jest przepisywane to czy orientujecie sie czy jest na zniżkę czy płaci się 100%? Bo z tego co wiem to różnica w cenie jest znaczna. Pozdrawiam -
Hej, nie wiem czy zawsze, ja po cc brałam go jeszcze przez 6 tygodni, ale ja mam trombofilię. Co do zniżki to zależy od wskazań, jeżeli masz trombofilie lub zespól antyfosfolipidowy to zniżkę masz, jeżeli wskazań brak, a lekarz przepisał prewencyjnie to niestety sie płaci. I żeby był ryczałt to oprócz wskazań lekarz musi mieć podpisana umowę z nfz.
Mati 16.07.2009
-
Czy masz trombo czy nie powinni dac clexane bo to zabieg,a jak nie dadza to krzycz ze chcesz,połóg jest najgorszy.
Ja z trombogilia wiec 6 tyg bede brac a moze nawet z 7przedłuże.Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
nick nieaktualny
-
Amus, a miałaś refundację?
po porodzie to tylko 6 tygodni się bierze, 2 opakowania; w porównaniu do 9 mcy, to taniocha
jest też jakiś zamiennik tego, nieporównywalnie tańszy, ale nie pamiętam nazwy, ja się nie zdecydowałam, bo moja gin nie miała pacjentki w ciąży, która by go przyjmowała, więc na dziecku nie chcę eksperymentowaćCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyk878 wrote:Amus, a miałaś refundację?
po porodzie to tylko 6 tygodni się bierze, 2 opakowania; w porównaniu do 9 mcy, to taniocha
jest też jakiś zamiennik tego, nieporównywalnie tańszy, ale nie pamiętam nazwy, ja się nie zdecydowałam, bo moja gin nie miała pacjentki w ciąży, która by go przyjmowała, więc na dziecku nie chcę eksperymentować -
nick nieaktualny
-