X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje D-dimery
Odpowiedz

D-dimery

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasaja Ekspertka

Wysłany: 10 maja, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Po locie samolotem i zauważeniu spuchniętych kostek pani internistka z medicoveru zleciła mi ddimery. Jestem w 19 tygodniu.
    Wynik wyszedł 1,12 (norma do 0,5). Pani internistka zadzwoniła do mnie od razu że mam lecieć na sor robić Dopplera.
    Nie chciałam jechać na sor więc pojechałam zrobić Dopplera prywatnie i nie stwierdzono zakrzepicy jedynie jakaś miejscowa niedrożność żyły w udzie. Ale bez dalszego leczenia.
    Na prośbę ginekologa powtórzyłam po 4 dniach badanie ddimerow i wynik 1,23.
    Nie wiem co mam robic. Szukam pocieszenia. Zakrzepica jest bardzo nieswoista a przy tym bardzo ryzykowna. Ktoś ma jakieś doświadczenia? 🥺

👩🏼33 🧔🏻33
    starania od IV 2024
    styczeń 2025 ⏸️🤍
    11.02.2025 I wizyta 🩺jest serduszko!
    27.02.2025 II wizyta 🩺 zarodek rośnie (2cm) i szybkie serduszko (+krwiak podkosmówkowy 15x4mm 😒)
    11.03 wizyta dodatkowa, 🪲3,5cm, krwiak się wchłonął 🥷🏻
    19.03.2025 Veragene pobrane🧬
    20.03.2025 III wizyta - 5.05cm maluszka🩺⏳
    24.03.2025 prenatalne 🩺⏳⭐️
    31.03.2025 wyniki pappa i Veragene - niskie ryzyka, dziewczynka 🌸🥰
    19.05.2025 prenatalne II wszystko książkowo - 370g 🫐
    .
    .
    .
    5.10.2025 👩🏻‍🍼🤞🏻🥰

preg.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 11 maja, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DDimery w ciąży sa zawsze podwyższone. Stan ciąży powoduje ich podniesienie.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ