X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje D-dimery
Odpowiedz

D-dimery

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasaja Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Po locie samolotem i zauważeniu spuchniętych kostek pani internistka z medicoveru zleciła mi ddimery. Jestem w 19 tygodniu.
    Wynik wyszedł 1,12 (norma do 0,5). Pani internistka zadzwoniła do mnie od razu że mam lecieć na sor robić Dopplera.
    Nie chciałam jechać na sor więc pojechałam zrobić Dopplera prywatnie i nie stwierdzono zakrzepicy jedynie jakaś miejscowa niedrożność żyły w udzie. Ale bez dalszego leczenia.
    Na prośbę ginekologa powtórzyłam po 4 dniach badanie ddimerow i wynik 1,23.
    Nie wiem co mam robic. Szukam pocieszenia. Zakrzepica jest bardzo nieswoista a przy tym bardzo ryzykowna. Ktoś ma jakieś doświadczenia? 🥺

👩🏼33 🧔🏻33
    starania od IV 2024
    styczeń 2025 ⏸️🤍
    11.02.2025 I wizyta 🩺jest serduszko!
    27.02.2025 II wizyta 🩺 zarodek rośnie (2cm) i szybkie serduszko (+krwiak podkosmówkowy 15x4mm 😒)
    11.03 wizyta dodatkowa, 🪲3,5cm, krwiak się wchłonął 🥷🏻
    19.03.2025 Veragene pobrane🧬
    20.03.2025 III wizyta - 5.05cm maluszka🩺⏳
    24.03.2025 prenatalne 🩺⏳⭐️
    31.03.2025 wyniki pappa i Veragene - niskie ryzyka, dziewczynka 🌸🥰
    19.05.2025 prenatalne II 🩺
    .
    .
    5.10.2025 👩🏻‍🍼🤞🏻🥰

preg.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DDimery w ciąży sa zawsze podwyższone. Stan ciąży powoduje ich podniesienie.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ