X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Drgawki dziecka w brzuchu
Odpowiedz

Drgawki dziecka w brzuchu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was ma cos takiego? Takie szybkie ruchy ktore trwają max 2 sek. Takie ewidentne drgawki, czuć ze to dziecko sie trzesie przez te 2 sek. Za tydzien widze sie z lekarzem to zapytam ale martwi mnie to.dodam ze to na 100% nie jest czkawka, czkawki tez miewa i to jest cos zupełnie innego. :(

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czasami coś takiego czułam ale nigdy się tym nie przejmowalam :) to takie uczucie jakby dziecko się wzdrygnęło albo coś strzasalo z siebie. Kiedyś w Internecie trafiłam na podobny temat i wiem, ze niektóre kobiety też tak odczuwaly :)

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za równy tydzien mam ostatnie prenatalne to zapytam tam o te dziwne ruchy a oprócz tego zapytam sie jeszcze lekarza na wizycie. Żadna z moich koleżanek czegoś takiego nie czuła......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 14:13

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • surreal95 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    miałam coś takiego w ciąży i wmawiano mi, że to czkawka, jednak czkawka tonie była. Właśnie coś jak drgawki. Nikt mi nie potrafił odpowiedzieć co to było, ale maluch urodził się zdrowy. Ma silny odruch MORO i myślę, że mógł mieć już w brzuszku.

SYNEK! <3

gannflw1hmy15hvi.png

• paulina502 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, ze nie masz się czym martwić. Moja córka już praktycznie na wylocie i od jakiegoś czasu w ogóle nie czuję tych drgawek, częściej zdarzały się właśnie jak byłam na podobny etapie ciąży co Ty :)

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też tak czułam i jeszcze czasem czuję czytałam kiedyś, ze to niedojrzały układ nerwowy i dlatego mogą być takie ruchy

• Tami Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszylyscie mnie troche. Ciekawe dlaczego niektóre dzieci to maja a niektóre nie.

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • surreal95 Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie z tego samego powodu, dla którego jedne dzieci mają kolki, drugie nie. Jedne siadają w wieku 5 drugie 8 miesięcy. Każde dziecko jest inne po prostu, w innym tempie się rozwija. Weź również pod uwagę subiektywne odczucia ciężarnej. Moja matka np. twierdzi, że w żadnej ciąży żadne z nas nie miało czkawki - ona nie czuła tego i koniec. Jak mój w brzuchu czkawkę dostał to raz twierdziła, że nie możliwe, poźniej doszła do wniosku, że dziecko wyziębiam... ;D

Anoolka, Est, Pianistka lubią tę wiadomość

SYNEK! <3

gannflw1hmy15hvi.png

• Tami Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2 dni czuje to cześciej, przynajmniej ze 2 razy rano i ze 2 razy wieczorem :/ staram sie nie martwic ale troche cieżko :(

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez miala takie drgawki. To widocznie normalne ;)

kataloza lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bylo to samo i dziecko zdrowe :)

• olka30 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie drgawki w pierwszej ciąży (patrz dziecko nie ja) i teraz mała również je ma i to często, ale w ogóle się tym nie przejmuję. Pierwsze dziecko zdrowe. Dorośli też mają czasem taki dreszczyk, więc dlaczego dzieci tego nie mają mieć?

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam lekarza i mi powiedział (co mnie zaskoczyło) ze dobrze ze ma takie wyładowania bo tobswiadczy o tym ze jego układ nerwowy sie dobrze rozwija :) moze jakieś przyszłe mamy uspokoi kiedyś ten wpis :)

marlon, Sylwia91, mus.zka, kataloza, imarevolution, małżowinka, marmi, magdis, klaudia382, Paula 90 lubią tę wiadomość

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • Abata Znajoma

Wysłany: 4 października 2016, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami wrote:
    Pytałam lekarza i mi powiedział (co mnie zaskoczyło) ze dobrze ze ma takie wyładowania bo tobswiadczy o tym ze jego układ nerwowy sie dobrze rozwija :) moze jakieś przyszłe mamy uspokoi kiedyś ten wpis :)

Powiedzmy, że mnie uspokoił :)

• kataloza Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa informacja:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ