Drgawki dziecka w brzuchu
-
Czy któraś z was ma cos takiego? Takie szybkie ruchy ktore trwają max 2 sek. Takie ewidentne drgawki, czuć ze to dziecko sie trzesie przez te 2 sek. Za tydzien widze sie z lekarzem to zapytam ale martwi mnie to.dodam ze to na 100% nie jest czkawka, czkawki tez miewa i to jest cos zupełnie innego.
-
Za równy tydzien mam ostatnie prenatalne to zapytam tam o te dziwne ruchy a oprócz tego zapytam sie jeszcze lekarza na wizycie. Żadna z moich koleżanek czegoś takiego nie czuła......
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 14:13
-
Witam,
miałam coś takiego w ciąży i wmawiano mi, że to czkawka, jednak czkawka tonie była. Właśnie coś jak drgawki. Nikt mi nie potrafił odpowiedzieć co to było, ale maluch urodził się zdrowy. Ma silny odruch MORO i myślę, że mógł mieć już w brzuszku.SYNEK!

-
nick nieaktualny
-
Pewnie z tego samego powodu, dla którego jedne dzieci mają kolki, drugie nie. Jedne siadają w wieku 5 drugie 8 miesięcy. Każde dziecko jest inne po prostu, w innym tempie się rozwija. Weź również pod uwagę subiektywne odczucia ciężarnej. Moja matka np. twierdzi, że w żadnej ciąży żadne z nas nie miało czkawki - ona nie czuła tego i koniec. Jak mój w brzuchu czkawkę dostał to raz twierdziła, że nie możliwe, poźniej doszła do wniosku, że dziecko wyziębiam...
nick nieaktualny, Est, Pianistka lubią tę wiadomość
SYNEK!

-
nick nieaktualny
-
Ja miałam takie drgawki w pierwszej ciąży (patrz dziecko nie ja) i teraz mała również je ma i to często, ale w ogóle się tym nie przejmuję. Pierwsze dziecko zdrowe. Dorośli też mają czasem taki dreszczyk, więc dlaczego dzieci tego nie mają mieć?
-
Pytałam lekarza i mi powiedział (co mnie zaskoczyło) ze dobrze ze ma takie wyładowania bo tobswiadczy o tym ze jego układ nerwowy sie dobrze rozwija
moze jakieś przyszłe mamy uspokoi kiedyś ten wpis
marlon, Sylwia91, mus.zka, kataloza, imarevolution, małżowinka, nick nieaktualny, magdis, klaudia382, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-

staram sie nie martwic ale troche cieżko