Drgawki dziecka w brzuchu
-
Czy któraś z was ma cos takiego? Takie szybkie ruchy ktore trwają max 2 sek. Takie ewidentne drgawki, czuć ze to dziecko sie trzesie przez te 2 sek. Za tydzien widze sie z lekarzem to zapytam ale martwi mnie to.dodam ze to na 100% nie jest czkawka, czkawki tez miewa i to jest cos zupełnie innego.
-
Za równy tydzien mam ostatnie prenatalne to zapytam tam o te dziwne ruchy a oprócz tego zapytam sie jeszcze lekarza na wizycie. Żadna z moich koleżanek czegoś takiego nie czuła......
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 14:13
-
Witam,
miałam coś takiego w ciąży i wmawiano mi, że to czkawka, jednak czkawka tonie była. Właśnie coś jak drgawki. Nikt mi nie potrafił odpowiedzieć co to było, ale maluch urodził się zdrowy. Ma silny odruch MORO i myślę, że mógł mieć już w brzuszku.SYNEK!
-
nick nieaktualny
-
Pewnie z tego samego powodu, dla którego jedne dzieci mają kolki, drugie nie. Jedne siadają w wieku 5 drugie 8 miesięcy. Każde dziecko jest inne po prostu, w innym tempie się rozwija. Weź również pod uwagę subiektywne odczucia ciężarnej. Moja matka np. twierdzi, że w żadnej ciąży żadne z nas nie miało czkawki - ona nie czuła tego i koniec. Jak mój w brzuchu czkawkę dostał to raz twierdziła, że nie możliwe, poźniej doszła do wniosku, że dziecko wyziębiam...
Anoolka, Est, Pianistka lubią tę wiadomość
SYNEK!
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam takie drgawki w pierwszej ciąży (patrz dziecko nie ja) i teraz mała również je ma i to często, ale w ogóle się tym nie przejmuję. Pierwsze dziecko zdrowe. Dorośli też mają czasem taki dreszczyk, więc dlaczego dzieci tego nie mają mieć?
-
Pytałam lekarza i mi powiedział (co mnie zaskoczyło) ze dobrze ze ma takie wyładowania bo tobswiadczy o tym ze jego układ nerwowy sie dobrze rozwija moze jakieś przyszłe mamy uspokoi kiedyś ten wpis
marlon, Sylwia91, mus.zka, kataloza, imarevolution, małżowinka, marmi, magdis, klaudia382, Paula 90 lubią tę wiadomość
-