Dwa różne usg w odstępie 4 dni a zarodek bez zmian!
-
Witam dziewczyny! W sobotę miałam usg dopochwowe, lekarz potwierdził ciążę, widzialam i słyszałam bijące serduszko, zarodek 1,4cm.
Dziś znów byłam na wizycie ale u innego lekarza w zupelnie innym gabinecie i wg usg zarodek ma 1,4cm! serduszko bije. Przecież to niemożliwe żeby przez te 4 dni nic nie urósł! Strasznie się martwię Czy możliwe jest, że np. poprzednie
usg było błędne tj. że źle zmierzono zarodek albo z uwagi na sprzęt
są różnice? A może ta różnica wynika z braku precyzji któregoś z lekarzy?Wg dzisiejszego usg zarodek i wiek ciąży jest ok porównując do ostatniej miesiączki, jest chyba minus 4 dni ale to ze wzg na dłuższe cykle i późniejszą owulację. Czy któraś z Was miała tak lu slyszała o takim przypadku? -
nick nieaktualnyTo może byc zwykły błąd pomiaru. Jak za tydzień będzie bez zmian, będziesz mogła się tak martwić, ale 4 dni i dwa różne sprzęty usg- błąd w normie, sprzęcie, pomiarze... w końcu to milimetry, wystarczy, że lekarz rozstawił na ekranie wektor od innych punktów niż ma w zwyczaju ten pierwszy lekarz.
MADZIULA13 lubi tę wiadomość
-
suzy ma rację, niepotrzebnie się napędzasz zwłaszcza, że robiłaś oba badania u różnych lekarzy i na różnych sprzętach spokojnie poczekaj do kolejnej wizyty :-)powodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2013, 12:15
Martusska lubi tę wiadomość
-