X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Dwa różne usg w odstępie 4 dni a zarodek bez zmian!
Odpowiedz

Dwa różne usg w odstępie 4 dni a zarodek bez zmian!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Moni_a Nowa

Wysłany: 24 lipca 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny! W sobotę miałam usg dopochwowe, lekarz potwierdził ciążę, widzialam i słyszałam bijące serduszko, zarodek 1,4cm.
    Dziś znów byłam na wizycie ale u innego lekarza w zupelnie innym gabinecie i wg usg zarodek ma 1,4cm! serduszko bije. Przecież to niemożliwe żeby przez te 4 dni nic nie urósł! Strasznie się martwię :( Czy możliwe jest, że np. poprzednie
    usg było błędne tj. że źle zmierzono zarodek albo z uwagi na sprzęt
    są różnice? A może ta różnica wynika z braku precyzji któregoś z lekarzy?Wg dzisiejszego usg zarodek i wiek ciąży jest ok porównując do ostatniej miesiączki, jest chyba minus 4 dni ale to ze wzg na dłuższe cykle i późniejszą owulację. Czy któraś z Was miała tak lu slyszała o takim przypadku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może byc zwykły błąd pomiaru. Jak za tydzień będzie bez zmian, będziesz mogła się tak martwić, ale 4 dni i dwa różne sprzęty usg- błąd w normie, sprzęcie, pomiarze... w końcu to milimetry, wystarczy, że lekarz rozstawił na ekranie wektor od innych punktów niż ma w zwyczaju ten pierwszy lekarz.

MADZIULA13 lubi tę wiadomość

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzy ma rację, niepotrzebnie się napędzasz :-) zwłaszcza, że robiłaś oba badania u różnych lekarzy i na różnych sprzętach ;-) spokojnie poczekaj do kolejnej wizyty :-)powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2013, 12:15

Martusska lubi tę wiadomość

• Moni_a Nowa

Wysłany: 24 lipca 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie ;) trochę mi się lżej na sercu zrobiło, mam nadzieję że wytrzymam do kolejnej wizyty i nie zwariuję ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ