X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Dziwne badania bety, brak zarodka
Odpowiedz

Dziwne badania bety, brak zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Solange Nowa

Wysłany: 30 września 2023, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Od kilku dni czytam jak najęta, byłam wczoraj na kolejnym USG i ja już po prostu nie wiem co o tym myśleć. Może któraś z Was miała bądź zna podobny przypadek i coś doradzi. 6 sierpnia miałam 1 dzień okresu (pierwszy po odstawieniu tabletek). Nie mam bladego pojęcia kiedy wystapila owulacja, bo przed tabletkami zawsze cykle miałam nieregularne. 11 września zrobiłam test z moczu - mocna druga krecha, więc poszłam na betę (to laboratorium jest chyba mało wiarygodne...) i wynik wyszedł 13289,5miu/ml co według normy tego laboratorium daje 4-5 tydzień. Tego samego dnia udałam się również do gina na USG, a on mówi, że jest sam pęcherzyk 3mm i trzeba przyjść za 2 tygodnie. Liczy ogólnie od 1 dnia okresu i powoli zaczyna mnie już straszyć. Przyszłam 25 września mówi, że pęcherzyk ma 1cm, jest ciałko żółte, po zarodku nie ma ani śladu. Na tej wizycie mnie już mega stresuje, mówiąc, że pewnie puste jajo. Każe przyjść za tydzień, czyli teraz w najblizszy poniedziałek. W tym tygodniu po wizycie czyli 25 września o 17 pojechałam na betę. Wyszedł wynik 21625,5 miu/ml (według normy na badaniu 4-5 tydzień - inne laboratorium niż to pierwsze, bardziej wiarygodne). W czwartek powtórzyłam betę o 8 rano czyli 28 września wyszedł wynik 41105 miu/ml (dalej 4-5 tydzień). Wczoraj z tymi wynikami poszłam do innego gina, bo chciałam to wszystko zweryfikować i stwierdzil ładny przyrost bety i po wnikliwym USG określił, że widać tam cień zarodka, ale to jest tak wcześnie, że nie jest w stanie jeszcze go przemierzyć. Stwierdził, że jajo na pewno nie jest puste, ale potrzeba jeszcze czasu. Ogólnie mówi, że albo ciąża jest bardzo młoda, albo zatrzymała się na poziomie pojawiania zarodka, bo ta pierwsza wysoka beta bardzo komplikuje tą sytuację. Oczywiście dalej każe czekać na rozwój, czułki kolejny tydzień czekania. Czy któraś z Was miała podobną sytuację i skoczyła się ona pozytywnie? Czy w ogóle jest szansa, że tam zacznie rozwijac się Dzidziuś...?

• Solange Nowa

Wysłany: 2 października 2023, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadna z was nie miała podobnej sytuacji...?

• alauda Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a na którą masz dziś wizytę u lekarza?

Beta ładnie przyrasta, ale to akurat nie jest wyznacznikiem, że ciąża rozwija się prawidłowo. U mnie beta przyrastała wzorowo ale jednak zarodek przestał rozwijać się w pewnym momencie. Tylko, że ja wiedziałam, kiedy miałam owulację wiec wiadomo było, ze coś jest nie tak.

Może musisz jeszcze poczekać i w końcu pojawi się piekny zarodek z serduszkiem.

A lekarz u którego byłas ma dobry sprzęt do usg?

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • Solange Nowa

Wysłany: 2 października 2023, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj. Od tamtego tygodnia bez zmian. Pęcherzyk urósł z 9mm do 12.5mm. Lekarz stwierdził, że nic z tego nie będzie i mam iść do szpitala. Poprosiłam czy możemy poczekać jeszcze tydzień...kazał zrobić jeszcze jedna betę i przyjść we wtorek za tydzień. Byłam już u innego w piątek lekarza i tez nie widzial zarodka. Teraz znalazłam jakiś nowy gabinet i też się zastanawiam czy się tam nie udać...jestem załamana. Na początku powiedział o coś widac i super, a później dopiero zobaczył to co było tydzień temu i mówi o jednak nic dobrego nie widać, pęcherzyk urósł 3mm i to za mało. Ciąża obumarła. Tyle powiedział....

• Mas Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solange wrote:
    Byłam dzisiaj. Od tamtego tygodnia bez zmian. Pęcherzyk urósł z 9mm do 12.5mm. Lekarz stwierdził, że nic z tego nie będzie i mam iść do szpitala. Poprosiłam czy możemy poczekać jeszcze tydzień...kazał zrobić jeszcze jedna betę i przyjść we wtorek za tydzień. Byłam już u innego w piątek lekarza i tez nie widzial zarodka. Teraz znalazłam jakiś nowy gabinet i też się zastanawiam czy się tam nie udać...jestem załamana. Na początku powiedział o coś widac i super, a później dopiero zobaczył to co było tydzień temu i mówi o jednak nic dobrego nie widać, pęcherzyk urósł 3mm i to za mało. Ciąża obumarła. Tyle powiedział....

Współczuję. Czytałam już wcześniej Twoje wpisy, ale po prostu nic mądrego nie umiałam napisać ...Nie da się ukryć, że wg terminu ostatniej miesiączki to już niemal 8 tc. Przykro mi, ale to niemożliwe, żeby nie było zarodka. Trzymaj się i uważaj na siebie.

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ