X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Echogenność jelit ponad normę
Odpowiedz

Echogenność jelit ponad normę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mmhhmm Nowa

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała zdiagnozowaną trochę wyższą echogenność jelit płodu? Jestem w 19 tc, ostatnio lekarka wykonująca
    USG zasugerowała, że moje łożysko jest niejednorodne (co zdarza się na tym etapie ciąży), oraz właśnie echogenność nieco przekraczającą normę. Dajcie proszę znać czy ktoś zetknął się już z tym tematem. Pozdrawiam!

mmhhmm
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ