X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

fsh

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • madalena Debiutantka

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny potrzebuje wasze pomocy. W ostatnim badaniu wyszedł mi bardzo wysoki poziom hormonu FSH. Z mężem staramy się o kolejne dziecko, a jedyne informacje jakie znalezłam to artykuł https://www.doz.pl/zdrowie/h1400-FSH_hormon_folikulotropowy Czy to może oznaczać, że nie będę mogła zajść w ciąże? Na razie jeszcze nie byłam u lekarza z wynikami, wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu

madalena
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki Ci poziom wyszedł tego hormonu? w Jakiej fazie cyklu wtedy byłaś? Ile masz lat?
    Ps. To pytanie powinno paść chyba na Ovufriend a nie na BellyBestFriend (to strona dla zaciążonych głównie i świeżo upieczonych mam), ale oczywiście postaramy się coś doradzić.

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ