Karmienie noworodka
-
Co trzy godziny w dzień. W nocy robię jedną przerwę 6 godzin. Mój synek je bardzo szybko, maksymalnie 10 minut. Na jedno karmienie jedna pierś. Rzadko życzy sobie drugą. A... i trzymiesieczne dzieciaczki to już nie są noworodki, tylko niemowlęta. Niektórzy pozwalają takim przespać całą noc.
-
U mnie synek je też bardzo szybko bo 5-10min. Ale w przeciwieństwie do Kai, w dzień co 1,5-2 h, w nocy to ma jedna dluzsza przerwę ok 3,5-4,5 h a później znow 1-2 h, karmie na żądanie . Najdłuższą przerwę mieliśmy 7h,ale to się zdarzyło ze 3-4 razy i nie budziłam
-
Ja nigdy nie budziłam na karmienie Córka zaczęła przesypiać całe noce, gdy skończyła 7 tygodni, czyli ostatnie karmienie koło 20.00 i potem dopiero o 5.00, później co godzinę aż do 9.00, gdy wstawałyśmy Jeśli w nocy się "kręciła" (ale nie domagała się piersi, nie płakała itp), to podawałam jej smoczek Chicco Physio Soft - i spała spokojnie Polecam ten smoczek, bo jest delikatny i miękki (co widać na zdjęciu), że w ogóle nie zostawiał śladów na jej buźce po spaniu
I myślę też, że 3 miesięcznego dziecka zupełnie nie ma potrzeby budzić w nocy. Niech sobie pośpi spokojnie - i Ty również Bo nie wiadomo kiedy się to odmieni
-
Synek właśnie niedawno skończył 4 miesiące i są nocki kiedy śpi 6 godzin , są i takie gdzie budzi się co 2-3 h . Absolutnie czas karmienia sam sobie ustala,jednak czasem trudne jest to jak w nocy czy po jednej drzemce on piszczy i gaduli,spać nie może a my z narzeczonym jak zombie xdMój kochany aniołek
12.10.2016 -