X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Kolka nerkowa
Odpowiedz

Kolka nerkowa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ciasteczkowy potwór Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zapytać i poradzić się dziewczyn, które maja problemy z nerkami. Jako dziecko miałam piasek na nerkach, w późniejszym wieku nerki bolały czasami, ale nie leczyłam tego. 25 tygodniu ciąży trafiłam do szpitala z podejrzeniem kolki nerkowej ponieważ wyniki moczu były źle i bolało mnie podbrzusze. Nic konkretnego nie dostałam oprócz nospy i kroplówek przeciwbólowych- wróciłam do domu. W 30 tyg w nocy zlapal mnie okropny bol wszystkiego. Przeżyłam koszmar, nerki wywolaly skurcze przez co zaczelam rodzic. 5 h okropnego bolu i męki. Na szczescie porod udalo sie zahamować, bol nerek również po 4 kroplówkach, 4 zastrzykach i kilkunastu tabletkach. Dostalam antybiotyk i wiele innych lekow i wrocilam do domu. Strasznie sie boje, ze sytuacja się powtórzy. Nie spie po nocach, nie potrafię sie cieszyc ciążą. Ten bol byl nie do zniesienia, dwa razy w szpitalu stracilam przytomnosc. Moze są tutaj kobitki, ktore wiedzą o co chodzi i maja jakies sprawdzone sposoby na to zeby ataki nie wrocily i zeby spokojnie dotrwac do konca ciazy :)

" Nigdy nie mów nigdy"
    f2w3dqk3ff0nea4g.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam ten ból, przeżyłam go w pierwszej ciąży. Zdawał się być nie do wytrzymania, chyba spokojnie mogę powiedzieć, że dwa porody siłami natury były lepsze, niż ten ból. Zaczęło się od 25-26 tygodnia ciąży. Jedyny sposób, który mi najbardziej pomagał (a nie działały nawet kroplówki podawane w szpitalu) to pić, pić, pić na potęgę (jedną butelkę skończysz, otwieraj następną, sikaj na okrągło).
    Pocieszę Cię, że ból minął około 29-30 tygodnia ciąży i już nie wrócił, a w drugiej ciąży nie dotknęło mnie to w ogóle.

• ciasteczkowy potwór Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedz i wsparcie :) Mam nadzieje, ze to sie juz nie powtorzy i spokojnie dotrwam do porodu :)

" Nigdy nie mów nigdy"
    f2w3dqk3ff0nea4g.png
  • S. Nowa

Wysłany: 20 marca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wylądowałam w szpitalu w 19 tc z podejrzeniem kolki nerkowej, mialam tez stan zapalny w organizmie(bardzo wysokie crp), dostalam antybiotyk, a na same nerki tez zalecenie picia duzej ilosci wody, herbaty żurawinowej albo jesc sama suszona zurawine i duzo cytrusów.
    Przetrwalam i juz na szczescie nie wrócilo( jestem w 36 tc) :)

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w szpitalu mówili że kobieta w ciąży powinna pić 3 litry niegazowanej wody żeby nie było problemów z nerkami. Więc to pewnie jest najlepszy sposób :-)

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • elizaa22 Nowa

Wysłany: 31 maja 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj współczuje Ci.. Też miałam kolkę nerkową i przyznaję, że ból jest nie do zniesienia. Jak się później okazało miałam kamienie nerkowe. Leczyłam się w specjalistycznym szpitalu w Piasecznie. Polecam Ci specjalistów z tamtej kliniki. Szybko mi pomogli, a kolka od tamtego czasu nie powróciła. Tutaj masz link do tego szpitala - http://kamica.emc-sa.pl/kamica/kamica-nerkowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 12:01

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie leki dostałyście?

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ