krew z śluzem z odbytu
-
Część . Mam taki problem od paru dni mam problem z załatwianiem . Na początku jak załatwilam się to były to po kilka razy dziennie małe pprawie czarne "bobki" . Później przetworzyly się w cieniutkie stolce takie jak grubsze nitki . Potem następnie przetworzyly się w zadkie jasno brązowe stolce ( można by było to nazwać biegunka ale taka nie płynna tylko grubsza ). Teraz zaś zauważyłam krew z śluzem bez kału przy załatwianiu się . Drogie przyszłe i obecne mamy . Czy to hemoroidy czy coś . Zetknęla się któraś mama z tym ?Zaczynamy starania o 2 dzieciątko
-
Obstawiam hemoroidy wewnętrzne, o istniejącym zwężeniu światła odbytu może świadczyć wytworzenie się stolca ołówkowego (cienkie nitki). Z rad które mogę Ci udzielić to:
1) po załatwieniu się umyj tyłek zimną wodą/każdorazowo
2) pij dużo najlepiej niegazowanej wody
3) zadbaj o dietę bogatą w błonnik, unikaj słodyczy i czekolady
4) z naturalnych rzeczy stosuję zmielone siemię lniane- co rano na czczo zalewam 2 łyżeczki siemienia na szklankę wrzątku, czekam aż przestygnie i dodaję łyżkę miodu i wypijam(konsystencja glutowata, ale trochę pomaga)
5) 2 łyżeczki oleju lnianego delikatnie solę i zjadam maczając chleb (również dodatkowe źródło omega 3 i 6)
Jeśli to nie pomoże to idź do lekarza, przepisze Ci leki doraźne, ale osobiście uważam, że najpierw lepiej spróbować naturalnych sposobów. Powodzenialula.91 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny! Ostatnio zdarzają mi się coraz częściej zaparcia. Wczoraj jak się wypróżniałam czułam jakby mi się skóra przecięła i na papierze widziałam dość sporą ilość krwi. W nocy jak poszłam się wysikać znów krew, ale już mniej. Bielizna czysta. Zastanawiam się czy to mogą być hemoroidy?? Nie towarzyszy temu żaden świąd ani nic... Pomocy, strasznie się denerwuję
-