X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje krew z śluzem z odbytu
Odpowiedz

krew z śluzem z odbytu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maj Koleżanka

Wysłany: 14 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część . Mam taki problem od paru dni mam problem z załatwianiem . Na początku jak załatwilam się to były to po kilka razy dziennie małe pprawie czarne "bobki" . Później przetworzyly się w cieniutkie stolce takie jak grubsze nitki . Potem następnie przetworzyly się w zadkie jasno brązowe stolce ( można by było to nazwać biegunka ale taka nie płynna tylko grubsza ). Teraz zaś zauważyłam krew z śluzem bez kału przy załatwianiu się . Drogie przyszłe i obecne mamy . Czy to hemoroidy czy coś . Zetknęla się któraś mama z tym ?

Zaczynamy starania o 2 dzieciątko
  • Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obstawiam hemoroidy wewnętrzne, o istniejącym zwężeniu światła odbytu może świadczyć wytworzenie się stolca ołówkowego (cienkie nitki). Z rad które mogę Ci udzielić to:
    1) po załatwieniu się umyj tyłek zimną wodą/każdorazowo
    2) pij dużo najlepiej niegazowanej wody
    3) zadbaj o dietę bogatą w błonnik, unikaj słodyczy i czekolady
    4) z naturalnych rzeczy stosuję zmielone siemię lniane- co rano na czczo zalewam 2 łyżeczki siemienia na szklankę wrzątku, czekam aż przestygnie i dodaję łyżkę miodu i wypijam(konsystencja glutowata, ale trochę pomaga)
    5) 2 łyżeczki oleju lnianego delikatnie solę i zjadam maczając chleb (również dodatkowe źródło omega 3 i 6)

Jeśli to nie pomoże to idź do lekarza, przepisze Ci leki doraźne, ale osobiście uważam, że najpierw lepiej spróbować naturalnych sposobów. Powodzenia :)

lula.91 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! Ostatnio zdarzają mi się coraz częściej zaparcia. Wczoraj jak się wypróżniałam czułam jakby mi się skóra przecięła i na papierze widziałam dość sporą ilość krwi. W nocy jak poszłam się wysikać znów krew, ale już mniej. Bielizna czysta. Zastanawiam się czy to mogą być hemoroidy?? Nie towarzyszy temu żaden świąd ani nic... Pomocy, strasznie się denerwuję :(

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • Ryba1985 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... ja jestem w 24 TC i wlasnie zaczely dokuczac mi delikatne bole odbytu i swiad po wyproznieniu. Zaarcia mam od 3 tygodni.
    Zastanawiam sie nad kupnem masci na hemoroidy... pytanie tylko jaka zastosowac?

85999n73ze96h91v.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ