X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Krótka szyjka
Odpowiedz

Krótka szyjka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lawendowa Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mam pytanie. Przy jakich szyjkach miałyście zakładany pessar? Ja miałam 22.X. szyjkę dł. 28mm i szparę w ujści wewn. 2,5mm. Po tygodniu leżenia i brania Luteiny i Spasmoliny na kolejnym USG wyszło, że szpara powiększyłą się do 5mm. Lekarz powiedział, że na razie czekamy. Wizyta za 2 tyg. Jak było u Was z szyjką, kiedy założono pessar? Bardzo się martwię, bo mam kilka razy dziennie twardy brzuch.

201512214965.png
    6tqpc5v.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ