X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Luteina a poronienie
Odpowiedz

Luteina a poronienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którejś z was zdarzyło się, że mimo brania luteiny ciąża się nie utrzymała?

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pomimo brania duphastonu nie udało się dwa razy

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MavisDracula wrote:

Mavis kojarzę Cię z listopadowego testowania i Twój pozytywny test z toalety w galerii :)
    w którym tygodniu teraz jesteś? luteina na tak późnym etapie ciazy już mało co pomaga, bo progesteron produkuje łożysko. ja biorę luteinę i duphaston od początku ciazy, ale za jakieś 3 tyg już będę odstawiać.

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już 21 tydzień i z moim maluszkiem wszyatko w porządku, ale szwagierka jest we wczesnej ciąży i nie jest dobrze mimo tego że bierze luteine, bardzo się boi...

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MavisDracula wrote:

Niestety brałam 200mg luteiny dopochwowo i nie pomogło :/

• never give up Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MavisDracula na miejscu Twojej szwagierki zrobiłabym bardzo szybko badanie poziomu progesteronu we krwi tak aby w razie czego zwiększyć dawkę luteiny. Szczególnie na początku ciąży jest niezmiernie ważne aby kontrolować poziom progesteronu. Mi takie kontrole uratowały ciążę. W razie pytań pisz. Pomogę jak potrafię najlepiej.

relghdgenv7rm5nv.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ