X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje MTHFR jaki kwas foliowy?
Odpowiedz

MTHFR jaki kwas foliowy?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kamila12 Debiutantka

Wysłany: 23 lutego 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki kompleks witamin zawierający l-metylofolian bierzecie w II trymestrze ciąży? Do tej pory brałam Femibion 1 ale planuję zakupić kompleks dla II trymestru i widzę, że Femibion 2 zawiera już o wiele mniej l-metylofolianu - 208 μg. Czy to nie za mało?

• Ajka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila12 wrote:
    Jaki kompleks witamin zawierający l-metylofolian bierzecie w II trymestrze ciąży? Do tej pory brałam Femibion 1 ale planuję zakupić kompleks dla II trymestru i widzę, że Femibion 2 zawiera już o wiele mniej l-metylofolianu - 208 μg. Czy to nie za mało?

Kwas foliowy (w formie aktywnej czy nie) w 2 i 3 trymestrze dla dziecka za bardzo już nic nie zdziała, więc aż takie ważne to nie jest, ale ja biore prenatal duo (tak mi wychodzi że tam był najlepszy zestaw).

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 oligoasthenoteratozoospermia, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę prenacaps multi 2. Ma w składzie tylko aktywny Folian i dużo witamin.

age.png

preg.png
  • Enni Znajoma

Wysłany: 5 września 2023, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy MTHFR ważne, aby nie używać supli zawierających za duzo zwykłego kwasu foliowego bo organizm go nie rozkłada a magazynuje a jego nadmiar szkodzi dziecku, znaczne przekroczenie normy zwiększa ryzyko autyzmu. Warto zbadac poziom kwasu foliowego i zobaczyć na jakim jest poziomie. Jeśli za wysoko są suple bez zwyklego kwasu, z samym metylowanym

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ