X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje MTHFR jaki kwas foliowy?
Odpowiedz

MTHFR jaki kwas foliowy?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kamila12 Debiutantka

Wysłany: 23 lutego, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki kompleks witamin zawierający l-metylofolian bierzecie w II trymestrze ciąży? Do tej pory brałam Femibion 1 ale planuję zakupić kompleks dla II trymestru i widzę, że Femibion 2 zawiera już o wiele mniej l-metylofolianu - 208 μg. Czy to nie za mało?

• Ajka Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila12 wrote:
    Jaki kompleks witamin zawierający l-metylofolian bierzecie w II trymestrze ciąży? Do tej pory brałam Femibion 1 ale planuję zakupić kompleks dla II trymestru i widzę, że Femibion 2 zawiera już o wiele mniej l-metylofolianu - 208 μg. Czy to nie za mało?

Kwas foliowy (w formie aktywnej czy nie) w 2 i 3 trymestrze dla dziecka za bardzo już nic nie zdziała, więc aż takie ważne to nie jest, ale ja biore prenatal duo (tak mi wychodzi że tam był najlepszy zestaw).

0ZEbp2.png
    C7aup2.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę prenacaps multi 2. Ma w składzie tylko aktywny Folian i dużo witamin.

age.png
  • Enni Znajoma

Wysłany: 5 września, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy MTHFR ważne, aby nie używać supli zawierających za duzo zwykłego kwasu foliowego bo organizm go nie rozkłada a magazynuje a jego nadmiar szkodzi dziecku, znaczne przekroczenie normy zwiększa ryzyko autyzmu. Warto zbadac poziom kwasu foliowego i zobaczyć na jakim jest poziomie. Jeśli za wysoko są suple bez zwyklego kwasu, z samym metylowanym

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ