X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niska beta
Odpowiedz

Niska beta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • antubis84 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradźcie..... W poniedziałek robiłam bete wynik 67,3 mIU/ml. Dziś powtórzyłam wynik ale niestety w innym laboratorium wynik 111 mIU/ml. Czy nie za wolno rośnie? Zrobiłam też progesteron 28 ng/ml. Zadzwoniłam do jednego ginekologa ale powiedział że trudno to porównać bo jest z 2 różnych laboratoriow, ale żeby się nie martwić i czekać do wizyty która jest na początku sierpnia. Drugi ginekolog powiedział że średnio to wygląda i żeby powtórzyć betę. Ostatnia miesiączka 21 czerwca, owulacja 5 lipca. Myślicie że jest źle?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałabyś powtórzyć po 48 h w tym samym laboratorium co dziś. Progesteron jest ok

• antubis84 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mogę powtórzyć badanie dopiero w poniedziałek, laboratorium w niedzielę nieczynne. Czy to że było to w innym laboratorium ma aż takie znaczenie? Czyli dobrze nie jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 06:47

• Malutka28 Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej proszę o opinie. Mam cykle 30 dniowe owulacje miałam późną ponieważ 25 dniu. W 31 dniu zrobiłam test wyszła słaba kreska ledwo widoczna w 32 dniu poszłam na betę 8,9 po 48h powtórzyłam jest 15,6. Czy jest to za mało?

f2w3rjjgw0y67e0r.png
    i81xxzdvyvkqxs2x.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ