Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niska beta
Odpowiedz

Niska beta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • antubis84 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradźcie..... W poniedziałek robiłam bete wynik 67,3 mIU/ml. Dziś powtórzyłam wynik ale niestety w innym laboratorium wynik 111 mIU/ml. Czy nie za wolno rośnie? Zrobiłam też progesteron 28 ng/ml. Zadzwoniłam do jednego ginekologa ale powiedział że trudno to porównać bo jest z 2 różnych laboratoriow, ale żeby się nie martwić i czekać do wizyty która jest na początku sierpnia. Drugi ginekolog powiedział że średnio to wygląda i żeby powtórzyć betę. Ostatnia miesiączka 21 czerwca, owulacja 5 lipca. Myślicie że jest źle?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałabyś powtórzyć po 48 h w tym samym laboratorium co dziś. Progesteron jest ok

• antubis84 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mogę powtórzyć badanie dopiero w poniedziałek, laboratorium w niedzielę nieczynne. Czy to że było to w innym laboratorium ma aż takie znaczenie? Czyli dobrze nie jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 06:47

• Malutka28 Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej proszę o opinie. Mam cykle 30 dniowe owulacje miałam późną ponieważ 25 dniu. W 31 dniu zrobiłam test wyszła słaba kreska ledwo widoczna w 32 dniu poszłam na betę 8,9 po 48h powtórzyłam jest 15,6. Czy jest to za mało?

f2w3rjjgw0y67e0r.png
    i81xxzdvyvkqxs2x.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ