X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niskie białko pappa
Odpowiedz

Niskie białko pappa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy którejś wyszło na badaniach prenatalnych niskie białko pappa? Jaki to miało wpływ na dalsza ciążę?

relg6iyem5hi69f7.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo zastanawiałam się nad napisaniem postu bo nie chciałam straszyć moim przypadkiem..Od razu zaznaczam, każdy przypadek jest inny. U mnie coś poszło nie tak :( Żaden lekarz nie dawał szans a jednak, jestem mamą :)
    Koszmar zaczął się od prenatalnych i niskiego białka pappa (0.11mom).Naczytalam się wtedy o niewydolności łożyska i w sumie poźniej było już coraz gorzej.
    W 15tc wyszło bezwodzie, hipotrofia-rozmiary 3-4tyg do tyłu mimo dobrych przepływów. W 30tc krwiak i odklejenie łożyska.
    Nie mam jeszcze wyników badań łożyska ale wszystko wskazuje na jego winę :(

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil czytałam Twoją historię, tzn niektóre wpisy tutaj na belly. A jak dzieciątko, jak się czujecie ? Czy na usg było coś nie tak? (ok, znalazłam Twoj wpis, że było ok) U mnie pappa 0,4 więc większa, aczkolwiek ewidentnie coś jest nie tak. A po tych wynikach zalecił Ci lekarz jakieś leki? Ja dostałam od razu 150mg Acardu, nie wiem czy to wiele zmieni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 22:44

Wombat lubi tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 0.52 mom i obecnie cukrzyca ciążowa, podejrzenie zd robiłam panoramę teraz 33 tydz ciąży i zatrucie ciążowe ( nie wiem czy to wina pappy ale ciąża pełna emocji

27a73b5519.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam waleczną córkę :) Jeszcze parę dluuugich tyg nas czeka w szpitalu.
    Na usg na prenatalnych było ok.
    Lekarz nic mi nie przypusał. Ja sama wprowadziłam sobie acard 75 ale to było za mało.
    Teraz po fakcie w wypisie mam wzmiankę że na przyszłe ciąże zlecony acard, progesteron, zrobienie testu na zespół antyfosfolipidowy i zakrzepice.

Mmalibu Ty masz białko 4razy wyższe od mojego spokojnie! Będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 12:04

mmalibu lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Evli Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss kurcze Ty też nie masz łatwo, wiecznie coś..

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam spokoju w tej ciąży ale najważniejsze zdrowie dziecka. Mam nadzieje ze jakos to wszystko przetrwam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 23:41

27a73b5519.png
  • reniad. Debiutantka

Wysłany: 10 grudnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś wyszło niskie białko 0,3429 usg prenatalne super, lekarka zaleciła acard 150 na noc, przyjmuję dalej duphaston.. w poprzednich ciążach miałam nadciśnienie i cukrzycę ale nie robiłam testu pappa..

reniad.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ