Położenie poprzeczne a obracanie zewnętrzne dziecks
-
Witam czy któraś z Was miala obracanie zewnętrzne dziecka jeśli tak to gdzie, mam mieć to robione w Pyskowicach, dziecko ułożone jest poprzecznie a chcę rodzic naturalnie"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
sylwiunia wrote:Witam czy któraś z Was miala obracanie zewnętrzne dziecka jeśli tak to gdzie, mam mieć to robione w Pyskowicach, dziecko ułożone jest poprzecznie a chcę rodzic naturalnie
A, w którym tygodniu ciąży jesteś teraz?
Wykonanie obrotu nie jest zależne od szpitala tylko od lekarza/położnej, do tego dużo nie trzeba - sprawne ręce i aparat USG, aczkolwiek nie wiem jak jest u Was z personelem medycznym? -
Jestem w 34 tygodniu, za dwa tygodnie mam kontrolna wizytę i jeśli dziecko nadal będzie w tej pozycji to wtedy lekarz skieruje mnie do szpitala by ten obrót wykonać, w tym szpitalu jest lekarz który ma w tym doświadczenie"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
sylwiunia wrote:Jestem w 34 tygodniu, za dwa tygodnie mam kontrolna wizytę i jeśli dziecko nadal będzie w tej pozycji to wtedy lekarz skieruje mnie do szpitala by ten obrót wykonać, w tym szpitalu jest lekarz który ma w tym doświadczenie
Kochana, 34 tydzien to masz kupe czasu jeszcze U mnie molody juz dwa razy sie obrocil w 36 tygodniu a nie wiem co bedzie dalej, bo jeszcze troche czasu zostalo.
Ja nastawiam sie na porod SN, wiec dam Ci znac czy u mnie sie maluch w koncu dobrze nastawi, czy bedzie obrot czy porod posladkowy. Natomiast polozne, z ktorymi rozmawialam, mowily ze obrot to nic strasznego i zeby sie nie martwic -
Mały sam się obrócił, uniknęłam dzięki temu pobytu w szpitalu, bardzo się ucieszyła, w 36 tygodniu miałam już rozwarcie na jeden palec, następna wizyta 5 czerwca czy dotrwam czy wcześniej się rozpocznie akcja porodowa.CV"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-