X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie. Plamienie po ?
Odpowiedz

Poronienie. Plamienie po ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jesica Znajoma

Wysłany: 19 marca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam w ciąży 8 tyg, niestety ciąża zatrzymała się na etapie 6 tydz i pare dni i trzeba było wywołać poronienie. Dostałam Arthrotec i po 3 dniach krwotok, potem dwa dni krwawień, później kontrola i nie widać pęcherzyka, dalej Arthrotec bo zostało 9 mm endometrium, dwa dni krwawień i potem plamienie, znów kontrola ( równo po tyg od pierwszej wizyty w szpitalu ) i informacja że wszystko już okej, że ładnie się oczyściło i że teraz mogę trochę plamić i niedługo okres, wizyta kontrolna po okresie i zielone światło na starania.
    I było tak że już dwa dni po wizycie tej ostatniej brak plamień, 5 dni zwykły gęsty czysty śluz, wzięłam dwa dni z rzędu lactovaginal w celu unormowania tam wszystkiego i nagle od wczoraj plamię na brązowo ( z wydaje mi się delikatnymi plamkami krwi ? ), nie plamię dużo, głównie podczas np sikania , wystarcza wkładka higieniczna. Ale moje pytanie czy to normalne ? Czy jeśli na te 5 dni był zwykły śluz i nagle znów plamienie to mam się czym martwić ? Od poronienia ( tego jak dostałam krwotok ) minęło 11 dni.
    Bardzo się martwię, a nic nie mogę znaleźć na temat plamień po wywoływanym farmakologicznie poronieniu, jedynie znalazłam po łyżeczkowaniu a to mnie na szczęście nie dotyczy. Jestem zielona w temacie bo była to moja pierwsza ciąża.
    Z góry wam bardzo dziękuję za pomoc i odpowiedź :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ