Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Problemy z zastawką na usg prenatalnym
Odpowiedz

Problemy z zastawką na usg prenatalnym

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mia91 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, mam wrażenie, że przez tę noc osiwiałam. Wczoraj byliśmy na USG prenatalnym ((13w4d), wszystkie pomiary w normie, poza problemem z zastawką jak to enigmatycznie określił lekarz. Nie dopytywałam, bo powiedział, że to samoistnie może się cofnąć, ale kiedy wyszłam z gabinetu wyczytałam, że taka nieprawidłowość może być markerem wad genetycznych m.in. ZD. Czekam na wyniki krwi, ale czuję, że będę średnie, bo od początku mam problemy z mdłościami i tsh z powodu wysokiego HCG ( przypadłość rodzinna), więc obstawiam, że w połączeniu z zastawką ryzyka wyjdą wysokie. Miała z Was któraś taką historię z zastawką? Lub znacie podobne? Jak się skończyły? Nie wiem czy czekać w ogóle na wyniki z krwi PAPA, czy od razu umawiać NIFTY. Pół nocy przepłakałam. Mam iść na Echo serca w 18 tygodniu, ale to jeszcze tyle czasu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 10:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2021, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. W którym tygodniu jesteś? Ja się dowiedziałam na połówkowych u nie swojego dr prowadzącego przed świętami że powiększona jest lewa komora i wada zastawki. Jutro mam wizytę u swojego bo dzwoniłam i mówił żeby poczekać on sprawdzi i jak coś pokieruje na echo.
    Tamten lekarz zamiast wytłumaczyć co dokładnie się dzieje to tylko odrazu mnie nastraszył że niektóre wady leczy się jeszcze w brzuchu. 😪

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ