X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Proszę o interpretację : Beta 1.840 UI/I 4 tygodnie i 5 dni po owulacji i krwawienie
Odpowiedz

Proszę o interpretację : Beta 1.840 UI/I 4 tygodnie i 5 dni po owulacji i krwawienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Janina12 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, czy ktoś mi może pomóż . Jestem 4 tygodnie i 5 dni po owulacji i zapłodnieniu, ( nie podaje daty miesiączki bo moje miesiączki były długie i nijak to się ma do zapłodnienia) moja beta HCG 1.840 UI/I czy jest za niska ? Zaczęłam krwawić , to 3 dzień, nie mam bóli i skurczów, krew czerwona . Byłam w szpitalu nic mi nie powiedzieli, na usg płód widoczny, ale brak akcji serca, kazali powtórzyć po 48 godzinach ( nie mieszkam w Polsce , tu nikt się nie przejmuje ciążą do końca 3 miesiąca. Co myślicie czy ona jest dużo za niska ? :-( Będę bardzo wdzięczna za pomoc, kolejna Beta jutro, krwawię dalej...

Janina
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdź betę czy rośnie. Dostałaś duphaston albo luteine ? Mówił lekarz dlaczego krwawisz...moze krwiak? Ja na początku ciąży plamilam z szyjki. Co lekarz widział na usg...mowil ile Ma pęcherzyk ciążowy? Może jeszcze za wcześnie na serduszko ...trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 09:43

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Janina12 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję natty85 że odpisałaś. Kochana ja mieszkam we Francji oni tu maja w du...ie czy ty krwawisz czy nie , lekarz wyszedł po usg , powiedział że wróci i już go nie było , bo nie miała czasu, wysłał pielęgniarkę z wynikami i ta kazała za 48 godzin powtórzyć beta . Miałam wczoraj ciśnienie 160/110 i 38,5 gorączki, pytałam się pielęgniarki dlaczego, a ona to nic to normalne. Niestety to nie jest normalne..

Janina
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórz betę po 2 dniach. Dziwne podejście lekarzy :/

Janina12 lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Mika77 Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem tu poraz pierwszy w 26 dniu po@ zrobiłam betę wyszła 53 powtórzyłam po 48 godzin czekam na wynik bardzo się denerwuje możecie coś powiedzieć o tym wyniku. Dodam że @ mam co 32 dni

• Janina12 Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już po wszystkim, poroniłam wczoraj ....

Janina
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ