X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje przepuklina pachwinowa??
Odpowiedz

przepuklina pachwinowa??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • anulek Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawiło mi się wczoraj zgrubienie po lewej stronie spojenia łonowego, boli przy chodzeniu i schylaniu się. Czy to może być przepuklina pachwinowa? Wizyte u lekarza mam dopiero na poczatku czerwca, nie wiem czy nie powinnam wczesniej skonsultować tego z ginekologiem..

c55fpc0zrgvwmkpn.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżam, czy są tu przyszłe mamy zmagające się z przepuklina pachwinowa ?

10 lat temu miałam operowaną przepuklinę pachwinową z lewej strony (samo zszycie, w dniu operacji dowiedziałam się, że skończyły się siatki na NFZ i że kwestią czasu jest jak pojawi mi się przepuklina z drugiej strony).
    Jestem w 25tc, kilka dni temu zrobiła mi się przepuklina pachwinowa z prawej strony. Czy są tu jakieś mamy, które miały taką sytuację ? Jak wyglądał poród ? Czy przepuklina powiększyła się lub uwięzła przez parcie ? Nie wiem na jaki poród się zdecydować SN czy CC, chciałam zacząć się starać o kolejne dziecko po 3-6ms od porodu, bo o te maleństwo też trochę walczyliśmy a wiek ponagla...Czy lekarze decydują się na przeprowadzenie operacji przepukliny od razu tego samego dnia po CC lub SN ? Lekarz wspominał, ze unika się przeprowadzania operacji w dniu porodu lub w niedługim czasie po ze względu na rozciągnięte powłoki brzuszne i kiepskie gojenie się i ze starają się przeprowadzać operacje kiedy brzuch dojdzie do siebie czyli może trwać to dłużej niż pól roku. Mam wiele pytań i wątpliwości, jestem dopiero przed wizyta u chirurga a przybiła mnie ta informacja, z zoperowana przepuklina tez coś się dzieje wiec może to dotyczyć całego podbrzusza :( Generalnie ginekolog nie był zachwycony, bo jeszcze kupę czasu mam do rozwiązania i jak coś się będzie dziać trzeba będzie skrócić ciążę :/

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyżbym była sama na forum z podobnym problemem ? Żadna mama nie była w podobnej sytuacji :( ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Cosmia Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam chyba podobny problem :/
    Jak się skończyło w waszym przypadku?

👩🧔🏻rocznik '88 ; starania od X.2019

kariotypy - OK

🧔🏻 plemniki o nieprawidłowej budowie (99%) i w 90% nieruchome
    👩 AMH 2,53
    wysokie CD4/CD8 - 3,4
    mutacja PAI-1 homo
    haplotyp KIR Bx; brak 3 najważniejszych KIR-ów implantacyjnych

Gyncentrum Katowice
    ❤‍🔥 I procedura - ICSI
    protokół krótki (Bemfola, Orgalutran, Gonapeptyl Daily)
    💉 19.08.22 - punkcja - 10 komórek jajowych - 7 zarodków - 4 blastocysty do badania genetycznego - 3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    ☀️13.10.22 - próbny transfer (biopsja endometrium) - wyniki prawidłowe
    🍀3.12.22 - pierwszy transfer ❄️ na cyklu sztucznym - nieudany 😔 (beta <0,1 )
    🍀27.03.23 - drugi transfer ❄️ na cyklu sztucznym - udany! 🙏
    💗12.12.23 - narodziny mojej córeczki 🥰
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ