Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Przerwanie ciąży. Norwegia.
Odpowiedz

Przerwanie ciąży. Norwegia.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Prowadzę ciążę w Norwegii. Pierwsze usg miałam 7 lipca. Jednak Pani ginekolog stwierdziła że to nie 20 tydzień a 17. Że to błąd w obliczeniach ( przyjełam to gdyż mialam niereguralne cykle) jednak po miesiącu okazało się że dziecko waży 300 gram. Jest bardzo małe. Nie ma szans na przeżycie. Ma mało wód płodowych. Jest problem z dożywianiem. Coś z pępowiną. Czekam na wyniki biopsji. Wód płodowych. Najprawdopodobniej trzeba będzie przerwać ciążę. (26 tydzień) lub czekać az maleństwo samo umrze ;( czy ktoś miał podobną sytuację?

• Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mozesz skonsultować to jeszcze z jakimś lekarzem? może miałąś później owulacje? medycyna robi teraz takie postępy,ze są w stanie uratować maluszki.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaolanorge wrote:
    Witajcie. Prowadzę ciążę w Norwegii. Pierwsze usg miałam 7 lipca. Jednak Pani ginekolog stwierdziła że to nie 20 tydzień a 17. Że to błąd w obliczeniach ( przyjełam to gdyż mialam niereguralne cykle) jednak po miesiącu okazało się że dziecko waży 300 gram. Jest bardzo małe. Nie ma szans na przeżycie. Ma mało wód płodowych. Jest problem z dożywianiem. Coś z pępowiną. Czekam na wyniki biopsji. Wód płodowych. Najprawdopodobniej trzeba będzie przerwać ciążę. (26 tydzień) lub czekać az maleństwo samo umrze ;( czy ktoś miał podobną sytuację?

nie przerywaj ciąży. Może ciąża jest trochę młodsza, może lekarka zrobiła błąd w pomiarach,...... jest wiele może i wg mnie zbyt wiele, żeby decydowac sie na przerwanie ciąży. Idź do innego ginekologa, skonsultuj to jeszcze. Jest naprawdę wiele przypaków kiedy lekarze nie dawali szans a dzieci żyły..... Poza tym zobaczysz co pokażą wyniki badań. Pamiętaj że LEKARZE SIĘ MYLĄ I TO DOŚĆ CZĘSTO.

Magda_lenka lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ