X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Różyczka
Odpowiedz

Różyczka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem w 7 tygodniu ciaży. Moje wyniki na różyczkę to :
    IgG - >500,0
    IgM 28,3 (norma do 15)
    Po 10 dniach zrobiłam kolejne badanie
    IgG >500,0
    IgM 27,10
    Lekarz mówił, że jeżeli będzie spadać to nie mam się czym martwić, możecie coś podpowiedzieć ? Wizytę u gina mam w poniedziałek.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrób badanie za jakiś czas znowu i zobaczysz,
    jesli to rózyczka to trzymam kciuki żeby skończyło sie pozytywnie

• Tami Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem w ciazy igm sie podnosi nie widzieć dziemu. Tak jest i nikt nie zna przyczyny. Ja tak miałam z listeria.

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ