Sirenomella, zrośnięcie kończyn dolnych o jednego z płodów
-
Witam, czy ktos słyszał o tej chorobie? U mnie jest podejrzenie zrosniecia konczyn dolnych u jednego z płodów.. Bardzo mało jest informacji na ten tamt w internecie a na specjalistyczna wizyte i badanie musze troche poczekac dlatego prosze o pomoc. Czy jest mozliwe ze między nozkamo jest tylko jakas błonką? Jest to ciaza blizniacza dwukosmówkowaJezu ufam Tobie
-
Kurcze.. nie znam takiej sytuacji, ale mój kolega urodził się ze zrośniętymi palcami u dłoni - to już było ze 40 lat temu, a normalnie, po porodzie porozcinali mu te palce. U niego to wyglądało tak, że (z tego co opowiadał) miał wszystkie palce, ale jakby stopione ze sobą, normalnie 5 kostek i część paznokci wspólnych, jakby "jedna masa". Więc pewnie u Twojego maleństwa, biorąc pod uwagę postęp medycyny, też naprawią powstałą wadę
-
Dziękuję za odpowiedź.. Bardzo bym chciala zeby sie urodzilo i zeby dalo sie cos z tym zrobić. Lekarka napisała ze DV czyli przeplyw żylny niewidoczny to tez niepokojące. Ale modle się i mam nadzieję ze Bóg mnie wysłucha.. P.s i Twoj kolega ma sprawna rękę? Niesamowite
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 19:01
Jezu ufam Tobie -
RedRose wrote:Dziękuję za odpowiedź.. Bardzo bym chciala zeby sie urodzilo i zeby dalo sie cos z tym zrobić. Lekarka napisała ze DV czyli przeplyw żylny niewidoczny to tez niepokojące. Ale modle się i mam nadzieję ze Bóg mnie wysłucha.. P.s i Twoj kolega ma sprawna rękę? Niesamowite
O przepływach nic nie wiem. Tylko to rozdzielanie palców. Od razu mówię, że widać ślady, że "coś było robione", ale ręka w 100% sprawna, więc najważniejsze
Poza tym.. pomyśl sobie, że jak rozdzielają bliźniaki syjamskie, złączone barkami, nawet głowami, to co? Głupich nóg nie rozdzielą? -
nick nieaktualnyNie jestem znawcą, ale wydaje mi sie ( ale może błędnie!)że lekarka po prostu miala kłopot z uwidocznieniem przeplywu z jakiegoś powodu np. Ulozenia maluszka. Bo to niemożliwe zeby tego przeplywu nie bylo. On chyba jest zawsze tylko jest prawidłowy albo nieprawidłowy. Prawidłowy jest gdy fala jest dodatnia, a nieprawidłowy gdy jest fala zwrotna. Dlatego dopytalabym sie jeszcze o ten przepływ o co chodzi że jest niewidoczny.
-
nick nieaktualnyRedRose wrote:Zapytalam na wizycie to powiedziala ze wlasnie jak są wady to przeplyw jest niewidoczny. Umowie sie do specjalisty do szpitala w poniedzialek. Mam nadzieje ze szybko mnie przyjmie.
https://badaniaprenatalne.pl/czym-jest-badanie-przeplywu-w-obrebie-przewodu-zylnego/
Idz do specjalisty, który wyjasni wątpliwości i mam nadzieje,ze tamto podejrzenie okaze sie niesłuszne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 02:04
-