X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Sirenomella, zrośnięcie kończyn dolnych o jednego z płodów
Odpowiedz

Sirenomella, zrośnięcie kończyn dolnych o jednego z płodów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy ktos słyszał o tej chorobie? U mnie jest podejrzenie zrosniecia konczyn dolnych u jednego z płodów.. Bardzo mało jest informacji na ten tamt w internecie a na specjalistyczna wizyte i badanie musze troche poczekac dlatego prosze o pomoc. Czy jest mozliwe ze między nozkamo jest tylko jakas błonką? Jest to ciaza blizniacza dwukosmówkowa

Jezu ufam Tobie
  • Leira Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze.. nie znam takiej sytuacji, ale mój kolega urodził się ze zrośniętymi palcami u dłoni - to już było ze 40 lat temu, a normalnie, po porodzie porozcinali mu te palce. U niego to wyglądało tak, że (z tego co opowiadał) miał wszystkie palce, ale jakby stopione ze sobą, normalnie 5 kostek i część paznokci wspólnych, jakby "jedna masa". Więc pewnie u Twojego maleństwa, biorąc pod uwagę postęp medycyny, też naprawią powstałą wadę :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź.. Bardzo bym chciala zeby sie urodzilo i zeby dalo sie cos z tym zrobić. Lekarka napisała ze DV czyli przeplyw żylny niewidoczny to tez niepokojące. Ale modle się i mam nadzieję ze Bóg mnie wysłucha.. P.s i Twoj kolega ma sprawna rękę? Niesamowite

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 19:01

Jezu ufam Tobie
  • Leira Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Dziękuję za odpowiedź.. Bardzo bym chciala zeby sie urodzilo i zeby dalo sie cos z tym zrobić. Lekarka napisała ze DV czyli przeplyw żylny niewidoczny to tez niepokojące. Ale modle się i mam nadzieję ze Bóg mnie wysłucha.. P.s i Twoj kolega ma sprawna rękę? Niesamowite

O przepływach nic nie wiem. Tylko to rozdzielanie palców. Od razu mówię, że widać ślady, że "coś było robione", ale ręka w 100% sprawna, więc najważniejsze :)

Poza tym.. pomyśl sobie, że jak rozdzielają bliźniaki syjamskie, złączone barkami, nawet głowami, to co? Głupich nóg nie rozdzielą? :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem znawcą, ale wydaje mi sie ( ale może błędnie!)że lekarka po prostu miala kłopot z uwidocznieniem przeplywu z jakiegoś powodu np. Ulozenia maluszka. Bo to niemożliwe zeby tego przeplywu nie bylo. On chyba jest zawsze tylko jest prawidłowy albo nieprawidłowy. Prawidłowy jest gdy fala jest dodatnia, a nieprawidłowy gdy jest fala zwrotna. Dlatego dopytalabym sie jeszcze o ten przepływ o co chodzi że jest niewidoczny.

• RedRose Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytalam na wizycie to powiedziala ze wlasnie jak są wady to przeplyw jest niewidoczny. Umowie sie do specjalisty do szpitala w poniedzialek. Mam nadzieje ze szybko mnie przyjmie.

Jezu ufam Tobie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Zapytalam na wizycie to powiedziala ze wlasnie jak są wady to przeplyw jest niewidoczny. Umowie sie do specjalisty do szpitala w poniedzialek. Mam nadzieje ze szybko mnie przyjmie.
    Powiem Ci, że nigdy nie spotkalam sie z okresleniem "niewidoczny", a czytalam kiedys dużo na ten temat. Pewnie juz czytalas, ale np. tu mozna poczytac o dv i tez jest napisane, ze ocenia sie jego prawidlowosc i mowi sie, że jest "nieprawidlowy", gdy fala jest ujemna.
    https://badaniaprenatalne.pl/czym-jest-badanie-przeplywu-w-obrebie-przewodu-zylnego/
    Idz do specjalisty, który wyjasni wątpliwości i mam nadzieje,ze tamto podejrzenie okaze sie niesłuszne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 02:04

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ